Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hřích mládí
rok natočení:1934
film: Hřích mládí / Hřích mládí (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
71 min.
přidal
admin
film přidaný
23.05.2015, 08:16:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Vysokoškolák Karel Hlubina pozve svého přítele inženýra Dochvilného a čtyři spolužáky do mlýna svého otce. Karlova sestra Lída se zalíbí Dochvilnému, ale dívka je zamilovaná do sebevědomého vedoucího stavby silnice. Dochvilný žárlí, dokonce Lídu špehuje a zjistí, že strávila s tímto mužem noc. Dozví se to i Karel, který najde ráno poníženého a plačícího Dochvilného na schodech domu. Po několika dnech Lída pozná, že se stala jen další obětí bezohledného a povrchního hlupáka. V zoufalství se chce utopit, ale Dochvilný ji nalezne a odveze domů. Ve společnosti mladých lidí a pozorného Dochvilného nachází Lída opět ztracenou duševní rovnováhu. Na pouové tancovačce je agresivní svůdník Dochvilným sražen k zemi a celá skupina mladých a spokojených lidí včetně Lídy se vrací zpět do mlýna.
================================================================

College student Karel Hlubina invites his friend Dochvilný and four fellow students to his father's mill. Karel's sister Lída attracted Dochvilný, but the girl is in love with the self-confident chief of a road construction site. Dochvilný is jealous. He even spies on Lída and discovers that she has spent the night with this man. Even Karel hears about it when in the morning he finds the humiliated and weeping Dochvilný on the stairs to the house. After several days Lída realizes that she has become only further quarry for the thoughtless and superficial dolt. In desperation she wants to drown herself, but Dochvilný finds her and takes her home. In the company of the young people and the attentive Dochvilný, Lída refinds her lost mental equilibrium. At a fairground dance Dochvilný knocks the aggressive seducer to the ground and the whole group of young and contented people, including Lída, return to the mill.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
student Smíšek



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1935
Distributor
Československo
Kino

1934
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 347 krát
vygenerovano za: 0.0871 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)