Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tatranská romance
rok natočení:1934
film: Tatranská romance / Tatranská romance (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
22.07.2016, 00:24:12

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

V Tatrách, uprostřed nedotčené přírody, žije kovář Pavel se synem Jankem a schovankou Anuškou, kteří se mají rádi a zdá se, že jsou si souzeni. Janko však odchází na celé léto vysoko do hor, kde pase stáda, a Anuška je nucena odmítat dotěrného sedláka Juru. Ani Jankovi není dopřáno prožít léto v klidu, nebo před jeho chatou se objeví elegantní dívka, Soňa Varenová, která, unavena velkoměstem, se chce v horách zotavit. Mladík propadne jejímu kouzlu a stane se jejím průvodcem, o čemž se brzy hovoří i ve vsi. Na tradiční letní slavnosti se Janko setká s Anuškou, ale nevěnuje jí pozornost, oči má jen pro Soňu. Na otcovy výčitky reaguje vzdorovitým návratem zpět do hor. Kovář domluví Soně, aby Janka od Anušky neodváděla, a dívka skutečně ustoupí, ačkoli Janka také miluje. Janko se za čas vrátí do vsi a hledá Anušku, aby ji odprosil, ale ta zatím odešla do hor. Mladík spěchá za ní. Na znamení smíření pak dvojice zapálí velký oheň, vatru.

================================================================

In Slovakia's Tatra mountains, an unspoilt wilderness, lives the ironsmith Pavel with his son Janko and the orphan Anuška who are very fond of each other and seem destined for each other. Janko spends the whole summer pasturing his flock high up in the mountains. During this time Anuška is forced to fend off the importunate Jura. Janko cannot live in peace either: he discovers before his cabin an elegant lady, Soňa Varenová, who is exhausted by life in the big city and has come to the mountains to recuperate. Young Janko is spellbound by her and he becomes her guide, which is soon a matter of gossip down in the village. At a traditional summer festivity Janko meets Anuška but pays no attention to her, having eyes only for Soňa. His father Pavel berates him for this, and the young man defiantly returns to the mountains. Pavel then asks Soňa not to lure Janko away from Anuška and she agrees, even though she loves him too. The young man hurries to the village to find Anuška to ask her forgiveness but finds she has gone into the mountains. He goes up after her. As a symbol of their reconciliation the two lovers light a large fire.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Kameraman
Scénarista
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
bača



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 235 krát
vygenerovano za: 0.0462 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)