Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Grandhotel Nevada
rok natočení:1934
film: Grandhotel Nevada / Grandhotel Nevada (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 11:27:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

V přepychovém sanatoriu ve slovenských horách se léčí zámožní pacienti ze svých skutečných i domnělých chorob. Čtyři bohatí Čechoameričané, tři muži a nudící se dívka Lucy, přijmou pozvání sedláka Filipa k výletu do jeho srubu v horách uprostřed hlubokých lesů. Grandhotel Nevada, jak Filip svou chalupu nazývá, má být tím pravým místem, kde se všichni uzdraví. S Filipem žije Petr, který po zklamání v lásce odešel od lidí a vzdal se svého povolání lékaře. Lucy se se svými společníky vsadí, že Petra do měsíce přiměje k polibku. Zhýčkaní milionáři se primitivního prostředí leknou, chtějí odjet, ale nakonec poznají, že smysluplná činnost na zdravém vzduchu skutečně působí jako lék. Po měsíci se před návratem domů rozhodnou koupit Petrovi sanatorium, které mezitím zkrachovalo, aby tam zavedl svoje léčebné metody. Když zjistí, že se Petr s Lucy milují, žertem před Petrem připomenou dívce její sázku. Petr, raněn její domnělou hrou na lásku, odchází. Zoufalá Lucy Petra hledá a nakonec ho přesvědčí o pravosti svých citů.
================================================================

In a luxurious sanatorium in the Slovakian mountains rich patients heal from their real and imagined illnesses. Four rich Czech-Americans, three men and the bored girl Lucy, accept the invitation of farmer Filip for an excursion to his log cabin in the mountains amidst deep forests. Grandhotel Nevada, as Filip calls his cottage, should be the perfect spot where everyone can get healthy. With Filip lives Petr, who after disappointment in love has left humanity and his profession as a doctor. Lucy makes a bet with her companions that within a month she will have persuaded Petr to kiss her. The pampered millionaires are frightened of the primitive environment and they want to leave, but eventually they discover that meaningful activity in clean air has a curative effect. In the month before their departure they decide to buy Petr the sanatorium, which in the meantime has gone bankrupt, so that he may apply there his method of therapy. When they find out that Petr and Lucy love one another , they remind the woman of her bet. Petr, hurt by her imaginary game of love, leaves. In desperation Lucy looks for Petr, and in the end she convinces him of the genuineness of her feelings.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Čechoameričan Hrdina


Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 895 krát
vygenerovano za: 0.0979 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)