Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Mazlíček
rok natočení:1934
film: Mazlíček / Mazlíček (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
77 min.
přidal
admin
film přidaný
06.07.2015, 22:46:32

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Doktor filozofie Alois Pech slaví své dvacáté osmé narozeniny s maminkou. Pracuje jako vězeňský knihovník, dokáže si poradit i s obávanými kriminálníky, ale v osobním životě postrádá průbojnost a samostatnost. Zcela jiný průběh má oslava narozenin Marcelly Johnové, na níž si jeden z hostů pohrává s telefonem a přitom vytočí Pechovo číslo. S probuzeným Aloisem se pustí do hovoru sama hostitelka a ze zvědavosti si s ním domluví schůzku. Když se dvojice setká, neubrání se dívka smíchu nad mužovým vzhledem, příznačným pro maminčina mazlíčka. Přesto Marcella vzbudí jeho sympatie a Alois vyhledává každou příležitost k dalšímu setkání, čímž dívce způsobí nepříjemnosti s jejím přítelem Eddym. Jeden spor přivede Aloise k tomu, že netaktnímu Eddymu uštědří facku, čímž překvapí společnost i sám sebe. Tak si získá sebevědomí a trochu svérázně požádá Marcellu o ruku. Dívka ho nejdříve odmítne, ale pak si uvědomí svoji náklonnost k němu a po dohodě s jeho maminkou odjíždí na dovolenou stejným vlakem jako její vyvolený.
================================================================

Doctor of philosophy Alois Pech celebrates his twenty-eighth birthday with his mother. He works as a librarian in a prison. He is able to handle much-feared criminals but he lacks self-assertion and independence in his private life. Another birthday celebration is in progress elsewhere at the house of Marcella Johnová where one of the guests is playing telephone games and dials Pech's number. The host herself also comes to the telephone to talk to Alois, who has been woken from his sleep. Out of curiosity she arranges a meeting with him. When the couple meet, the girl cannot help laughing at the man's appearance, typical for someone who is spoilt by his mother. Despite this, Alois finds her pleasant company and seeks out every opportunity to see her again which causes Marcella problems with her boyfriend Eddy. One argument provokes Alois into delivering the tactless Eddy a good punch, which surprises not only the company present but Alois himself. The man finds his self-assurance returning and, in a style all his own, he asks Marcella to marry him. The girl rejects him at first but is later more aware of her feelings towards him and, after talking to his mother, she goes off on holiday taking the same train her chosen partner is travelling on.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
strážník#1
dozorce#1
komorník



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1935)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Distributor
Československo
Kino

1934
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 284 krát
vygenerovano za: 0.0887 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)