Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Adjunkt Vrba
rok natočení:1929
film: Adjunkt Vrba / Adjunkt Vrba (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
27.01.2015, 22:44:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Melodrama
info zde :

Obsah filmu:

Nadlesní Mařan žije s manželkou Boženou v myslivně na samotě. Je spokojen s prací i s manželstvím. Jeho o hodně mladší žena však tajně touží po vzrušujícím životě. Její touhu podněcuje ještě více mladý adjunkt Vrba, který byl Mařanovi přidělen ku pomoci. Vrba se zakrátko po svém příchodu do Boženy vášnivě zamiluje a ani ona nezůstane lhostejná k jeho lásce. Jednoho dne je Vrba postřelen pytlákem a Božena ho po dobu nemoci pečlivě ošetřuje. Ve chvílích, kdy jsou oba mladí lidé sami, přemlouvá Vrba Boženu, aby s ním odešla. Mařan se o Vrbově lásce dozví od pytláků, nemusí však zasahovat. Božena se sama rozhodla a Vrbovu lásku odmítla, nebo nemohla zapomenout, že Mařan se s ní oženil bez ohledu na její chudobu. Vrba požádá o přeložení a Mařan mu na rozloučenou věnuje dýku. Kdysi se s ní probodl muž, který svedl přítelovu ženu. Vrba odchází a do myslivny se navrací klid a tiché vyrovnané štěstí.
================================================================

Head forester Maran lives with his wife Bozena in a remote gamekeeper's lodge. He is satisfied with his work and with his marriage. His much younger wife, however, secretly longs for an exciting life. Her longing is fired even more by the young clerk Vrba who is hired to assist Maran. Vrba falls passionately in love with Bo§ena and she responds to his love. One day Vrba is shot by a poacher and Bozena carefully tends him for the period of his sickness. When the two young people are alone, Vrba tries to persuade Bozena to leave with him. Maran learns of Vrba's love from the poachers, but he does not have to do anything about it. Bozena herself decides to reject Vrba's love for she cannot forget that Maran took her for his wife without regard for her poverty. Vrba asks to be transferred and Maran gives him a dagger as a leaving present. He once stabbed someone with it who had seduced his friend's wife. Vrba leaves and once more the gamekeeper's lodge is filled with calm and quiet contented happiness.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
nadlesní Mařan
hajný Ryzka
adjunkt Karel Vrba

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
karbaník#1
lékař#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 360 krát
vygenerovano za: 0.1086 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)