Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pražský Monte Christo
rok natočení:1929
film: Pražský Monte Christo / Pražský Monte Christo (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.02.2015, 15:57:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

Ing. Fred Born chce před delší služební cestou ukončit známost s Marií Orlovou. Navštíví ji, když je sama doma. Mezitím Mariin snoubenec, vášnivý hráč Egon, se dostane v témže domě do potyčky o peníze s prokuristou, kterého smrtelně zraní, a nepozorovaně uprchne. Mariin otec uvidí z domu vycházet Freda. Na základě tohoto svědectví je Fred zatčen. Navíc neznámý muž podstrčí Fredovi dokumenty zkušeného podvodníka a Fred je odsouzen na 15 let. Sdílí celu s bohatým Jiřím Richellem, který má uloženy peníze v bance na heslo. Richell je těžce nemocen a svěří bankovní heslo Fredovi. Vymyslí také plán, díky němuž se dostane místo něho na svobodu Fred. Ten doma najde téměř slepou matku, opatrovanou svou přítelkyní z mládí Ellou. Egon se opět dostane do finančních potíží, zfalšuje směnku a spáchá sebevraždu. V poslední vůli se přizná k vině za prokuristovu smrt a Fred je tak očištěn. Marie prosí Freda o odpuštění, ten však odmítá a spěchá domů za matkou a Ellou. (Podle dobového popisku.)
================================================================

Engineer Fred Born wishes to end his relationship with Marie Orlová before he goes off on a protracted business trip. He visits her when she is at home alone. In the meantime, Marie's betrothed, the passionate gambler Egon, is caught up in a scuffle over money with the prosecutor whom he mortally wounds. Egon flees the house unseen but Marie's father sees Fred leaving; On the basis of this testimony, Fred is arrested. Furthermore, an unknown man plants some documents belonging to an experienced swindler on Fred and the latter is condemned to fifteen years' imprisonment. He shares his cell with the wealthy Jiří Richell who has money stashed away in a bank which can only be withdrawn with a secret password. Richell is seriously ill and he tells Fred the bank password. He also thinks up a plan whereby Fred is set free instead of himself. Fred finds his almost blind mother at home, nursed by his friend from his childhood days, Elly. Egon again finds himself in financial difficulties, he falsifies a bill of exchange and commits suicide. Just before he dies he admits to his guilt in the prosecutor's murder and Fred is cleared. Marie asks Fred for forgiveness but he rejects her and hurries home to his mother and Elly.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Mariin snoubenec Egon Bernhard

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Jiří Richell



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 374 krát
vygenerovano za: 0.3006 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)