Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Znáš onen malý domek u jezera?
rok natočení:1929
film: Znáš onen malý domek u jezera? / Znáš onen malý domek u jezera? (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
01.02.2015, 15:01:39

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Konzul Kennedy má dva syny. Teddy je dobrák, ale Dug má podle otcova mínění dobrodružné sklony, a proto ho otec chce oženit. Dug tráví čas nejraději ve své chatě u jezera. Z jeho vln zachrání jednoho dne dívku Dorotku, která jela na lodi ke své tetě a spadla do vody. Dorotka suší mokré šaty na stromech. Šaty později odnese vítr, takže dívka musí zůstat s Dugem přes noc v chatě. Ráno se dostane ke své tetě, kde je již očekávána bratrancem Petrem, který jí miluje. Petr se brzy dozví, že Dorotka byla u Duga, a začne žárlit. Nakonec se oba mladí muži poperou a Dug odjede ke svým rodičům. Zasnoubení pro něho dopadne dobře, nebo s vyhlédnutou nevěstou se chce oženit jeho bratr Teddy. Dug se znovu vrací do chaty a přes jezero se vydává za Dorotkou. V bouři vypadne z lodi, ale zachrání ho Petr, který poznal čistou lásku Dugovu k Dorotce a ustoupil. Nyní jsou Dug a Dorotka volní a mohou pomýšlet na sňatek.
================================================================

Consul Kennedy has two sons. Teddy is a good sort but Doug, in his father's opinion, has an adventurous spirit and so he wants to marry his son off. Doug spends most of his time in his cottage by the lake and, one day, he fishes a girl called Dorotka out of the lake who went by boat to visit her aunt and had fallen into the water. Dorotka dries her wet clothes on the trees. The clothes, however, are swept away by the wind so the girl has to stay overnight at the cottage with Doug. In the morning she goes to her aunt where her cousin Petr, who loves her, is waiting for her. Petr soon finds out that Dorotka had spent the night with Doug and he is overcome with jealousy. In the end the two young men start a fight and Doug goes off to his parents. The engagement turns out well for him for it is Teddy who wants to marry the girl originaly chosen for his brother. Doug once more returns to the cottage and crosses the lake to go and see Dorotka. His boat capsizes during a storm but Doug is saved by Petr who has now recognised how much Doug and Dorotka love each other and has decided to step back. Doug and Dorotka are now free and begin to make wedding plans.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Alice

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
konsul Kennedy
sluha



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 416 krát
vygenerovano za: 1.7721 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)