Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pasák holek
rok natočení:1929
film: Pasák holek / Pasák holek (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
01.02.2015, 19:24:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Při katastrofě parníku na Vltavě zachrání vorař Chrapot jednoho z pasažérů, Duschnitze, před utonutím a vezme ho k sobě domů. Chrapotova žena Duschnitze ošetřuje, on ji však potom svede. Chrapotové se z tohoto vztahu narodí syn Jarda. Stane se z něj povaleč. Má pletky s lehkými děvčaty a krátce pracuje jako číšník v baru. Za pomoci Betky zřídí noční podnik. Je však policií vypátrán a uvězněn. Betčina sestra Luisa Jardu miluje, ale po smrti babičky se dostává do svízelné situace a u agenta Busche, který se živí podobným způsobem jako Jarda, hledá místo. Když se Jarda po propuštění z vězení dozví, že Busch chce Luisu poslat do Bukurešti, zmaří jeho plány. Smíří se s otčímem, který ho nenáviděl, a ožení se s Luisou, aby mohli společně začít nový život.
================================================================

During a catastrophe on a boat on the Vltava, raftsman Chrapot saves one of the passengers, Duschitz, from drowning and takes him home with him. Chrapot's wife nurses him and he reduces her kindness by seducing her. She then bears a son by him, Jarda, however he becomes a tramp. He becomes involved with prostitutes and, for a short while, works as a waiter in a bar. With the help of Betka he sets up a night club. He is, however, pursued by the police and imprisoned. Betka's sister Luisa loves Jarda but, after the death of her grandmother, she finds herself in dire straits and she looks for a job working for agent Busch who lives a similar life to that of Jarda. When, on leaving prison, Jarda discovers that Busch intends sending Luisa to Bucharest, he thwarts his plans. He makes his peace with his father who has despised him until now and he marries Luisa so that they can start a new life together.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kuplířka Madame Rosa Riegrová
Busch

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
číšník U staré paní
vorař Jan Chrapot
hýřící žena#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Distributor
Československo
Kino

1929
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 357 krát
vygenerovano za: 0.1451 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)