Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hanka a Jindra
rok natočení:1929
film: Hanka a Jindra / Hanka a Jindra (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
29.01.2015, 21:54:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Půvabná Hanka Solnařová se provdala za továrníka Jindřicha Vojena a zůstala tak mimo společnost černošické mládeže. Po dobrodružství s ní zatoužil svůdník Záhoř a vsadil se, že Hanku získá. Když se mu to delší dobu nedařilo, snažil se vyhrát sázku s pomocí Hančiny služky, která se domnívala, že se Záhoř dvoří jí. Vojen začal Hanku podezírat a mezi manželi byl narušen soulad. Vojenovo podezření o manželčině nevěře zesílilo, když Záhoř získal lstí s pomocí nic netušící služky Hančino kombiné, s nímž se ve společnosti chlubil jako s důkazem Hančiny lásky. Rozezlený Vojen se vypravil za Záhořem, a ten se tak polekal, že se k svému podvodu přiznal. Šastný Vojen, který se přesvědčil o manželčině věrnosti, běžel domů, zoufalá Hanka však mezitím utekla. Našel ji zraněnou na trati a strhl z kolejí těsně před přijíždějícím vlakem. Šastní manželé se společně vrátili domů. (Podle dobového popisku.)
================================================================

The charming Hanka Solnařová has married factory owner Jindřich Vojen and now finds herself outside the circle of young people from Černošice. The seducer Záhoř, her, longs to have an adventure with her and makes a bet that he will win her over. When he is unsuccessful, he tries to win the bet with the help of Hanka's maid who thinks that Záhoř is courting her instead. Vojen begins to suspect Hanka and the marriage becomes somewhat strained. Vojen's suspicion of his wife is confirmed when Záhoř cunningly manages to get hold of Hanka's slip with the help of the innocent maid which he shows to his friends as proof of Hanka's love. The furious Vojen goes off in search of Záhoř who is now frightened and confesses to his scheme. Vojen, happy in the knowledge of his wife's fidelity, hurries home, however, in the meantime Hanka has run off in despair. He finds her lying injured on the railway track and pulls her off just before a fast train arrives. The happy couple then return home together. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hospodyně u Vojenů



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1929
Distributor
Československo
Kino

1929
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 416 krát
vygenerovano za: 0.0837 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)