Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zlatý květ
rok natočení:1929
film: Zlatý květ / Zlatý květ (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.02.2015, 21:26:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :

Obsah filmu:

Děti vyslechnou bajku o zlatém květu a blanických rytířích a Stáňa s Jirkou se vydají zlatý květ hledat. Matka má o ně starost a jeden z hospodských muzikantů, basista, se za nimi vypraví. Chamtivý tulák Ferda, kterého vyhnali chasníci z hospody, se také uchýlí do lesa. Stáňa s Jirkou v lese odolávají různým nástrahám pohádkových bytostí. Zjeví se jim královna Lada, od níž dostanou tři kouzelné dary. Ty jim pomohou překonat zlá kouzla. Ferda doplatí na svou chamtivost a nedostane nic, ale běží do vsi povědět o pokladu. Děti najdou zlatý květ, který je klíčem k pokladu. Chtiví vesničané pronásledují děti, jež se pod ochranou basisty dostanou k Blaníku. Pomocí zlatého květu se hora otevře. Zjeví se praotec Čech, Lada a dobří skřítci a z hory vystupují vojáci.
================================================================

Children are listening to the legend of the golden flower and the Knights of Blaník; afterwards Stáňa and Jirka go off to look for the flower. Their mother is worried about them and one of the musicians at the inn, a double bass player, goes off to find them. The greedy tramp Ferda who had been thrown out of the pub by the young lads, is also making for the woods. Stáňa and Jirka have to avoid all sorts of traps laid by supernatural beings. The queen Lada appears before them and gives them three magical gifts. These will help them overcome evil magic. Ferda is rewarded for his greed and is not given anything but he runs back to the village to tell of the treasure he has seen. The children find the golden flower which is the key to the treasure. The avaricious villagers follow the children who, with the help of the bass player, find their way to Blaník. With the aid of the golden flower the mountain opens up for them. Great grandfather Čech, Lada and good elves appear before them and the knights march out of the mountain in all their splendour.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
černokněžník


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 353 krát
vygenerovano za: 0.1558 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)