Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tchán Kondelík a zeť Vejvara
rok natočení:1929
film: Tchán Kondelík a zeť Vejvara / Tchán Kondelík a zeť Vejvara (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.02.2015, 20:37:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Svatební noc Vejvary s Pepičkou proběhne k oboustranné spokojenosti a také Kondelík se svou ženou Betynkou prožijí noc lásky. Druhý den přijde dcera se zetěm ke Kondelíkovým na oběd a tchán poučuje Vejvaru o rubu manželského života. Po čase paní Kondelíková zjistí, že čeká dítě, a svěří se tetě Katynce. Také Pepička brzy oznámí mamince radostnou novinu. Společně se pak chystají jít na věneček, ale nehoda při odchodu z domu jim to překazí. Při další Pepiččině návštěvě se Kondelík dozví, že kromě Pepičky je těhotná i jeho žena. Paní Muknšnáblové se konečně podaří provdat dceru Lotynku za pana Pajtlšmída, který však v manželství není zrovna šastný. Z obavy před pomluvami se paní Kondelíková odstěhuje do letního bytu a Kondelík samotu těžce snáší. I paní Kondelíkové se stýská a nastěhuje se proto do volného bytu v domě u Pepičky. Matka i dcera rodí ve stejný den a Kondelík se stane dědečkem i otcem zároveň. Pepičce se narodí dcera a paní Kondelíkové dokonce dvojčata. (Podle titulkové listiny.)
================================================================

Vejvara and his bride spend a happy wedding night together and Kondelík with his wife Betynka also spend a night of love with each other. The next day their daughter and her husband come for lunch at the Kondelíks and the father-in-law gives Vejvara some advice about married life. After some time Kondelíková discovers she is expecting a child and she tells this news to her aunt Katynka. Pepička, too, soon announces similar glad tidings to her mother. They both are preparing to go out to a dance but they have an accident as they leave the house and cannot go to the party. When Pepička visits her parents again, Kondelík discovers that not only his daughter is pregnant but his wife is too. Mrs Muknšnáblová has finally succeeded in marrying her daughter Lotynka off to Mr Pajtlšmíd who, however, does not find happiness in this union. In fear of gossip Mrs Kondelíková takes herself off to a summer residence but Kondelík can hardly survive on his own. Mrs Kondelíková is also missing her husband so she moves into an empty flat in the house where her daughter lives. Mother and daughter give birth on the same day and Kondelík becomes a father and grandfather at the same time. Pepička gives birth to a little girl and Mrs Kondelíková has twins. (According to the film title sheet.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kondelíkova žena Bety
Vejvarův otec

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host na křtinách



Film je v jazycích..
Němý film

Filmová série1
Otec Kondelík a ženich Vejvara - (1926÷1929)
(počet v db :4)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1926
2
1926
3
1929
4
1937


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1929
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 401 krát
vygenerovano za: 0.6558 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)