Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) CHudá holka
rok natočení:1929
film: CHudá holka / CHudá holka (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
30.01.2015, 22:47:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Nemanželské dítě, Marie Růžová, vyrůstá v rodině mlynáře Bořického. Dětství a mládí tráví se synem Bořických, Klementem. Klement vystuduje práva, stane se advokátem a má se oženit s Jiřinkou. Její matka se však obává Klementova vztahu k Marii a vyhrožuje Bořickým, že svou Jiřinku Klementovi za ženu nedá. Aby nebyla příčinou dalších rozporů, odjede Marie v noci tajně do Prahy. Tam se těžce živí jako číšnice. Odolává svodům architekta Jánského, až se nakonec v zoufalství rozhodne pro sebevraždu. Je však zachráněna a ujme se jí paní Rivolová. V Marii pozná svou nemanželskou dceru, kterou v mládí dala do pěstounské péče. Jánský, muž druhé dcery paní Rivolové Věry, se násilím pokouší získat Marii. Je přitom zastřelen a Marie je podezřelá z vraždy. U soudu ji obhajuje Klement a prokáže její nevinu. K vraždě se přizná Jánského žárlivá žena Věra. Marie je zproštěna obvinění a po skončení soudního jednání se s Klementem láskyplně obejmou.
================================================================

Marie Růžová, a child born out of wedlock, grows up in the family of the miller Bořický. She spends her childhood and youth in the company of the Bořickýs son Klement. Klement studies law becomes a laywer and is betrothed to Jiřinka. The latter's mother is concerned about Klement's relationship with Marie and she threatens Bořický's not to allow her daughter to marry their son. In order that she is not the cause of further arguments, Marie leaves secretly for Prague during the night. There she has to earn a hard living as a waitress. She resists the advances of the architect Jánský until her despair finally drives her to attempt to take her own life. She is, however, saved and is taken into the care of Mrs. Rivolová. The latter recognises her own daughter in Maria whom she put in fosterage when she was young. Jánský, the husband of Mrs. Rivolová's other daughter Věra, tries to take Marie by force. He is shot during the attempt and Marie is suspected of the murder. Klement defends her in court and proves her innocence. Jánský's jealous wife Věra confesses to the crime. Marie is exonerated of all blame and, after the case is closed, she and Klement lovingly embrace each other.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
podnájemník Berka
architekt Robert Jánský
státní zástupce
dr. König
Marie Růžová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Bořického žena
Alois Mokráček
soudní dozorce
soused pěstounky#1
host U Janotů#1
zpěvák v šantánu
host U Janotů#2



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 373 krát
vygenerovano za: 0.8806 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)