Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Plukovník Švec
rok natočení:1929
film: Plukovník Švec / Plukovník Švec (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
01.02.2015, 21:20:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Československé legie v Rusku mají bolševickou vládou zaručený volný průchod do Vladivostoku. Před Penzou zachytí však československý oddíl zprávu, že Čechoslováci mají být odzbrojeni, rozděleni a vřazeni do Rudé armády. Na tuto zprávu se oddíl opět zmocní odevzdaných zbraní, svěří velení poručíku Švecovi, jemuž vysloví zároveň plnou důvěru a se zbraní se postaví sovětům na odpor. Pod vedením nového velitele jdou Čechoslováci přes houževnatý nápor bolševiků od vítězství k vítězství. Ale po nekonečné řadě bojů jsou už unavení a propadnou malomyslnosti s pocitem, že jsou odkázáni jen sami na sebe, že svět o nich neví. Nezodpovědní demagogové mezi nimi šíří poraženecké nálady, až se jim podaří zasít nedůvěru i k veliteli. Plukovník Švec, aby zachránil vojsko a jeho čest, obětuje svůj život a zastřelí se. Jeho obě není marná, Čechoslováci se opět vzpruží a probijí se celou Sibiří do Vladivostoku, aby se vrátili do vlasti.
================================================================

The Czechoslovak legion in Russia have been guaranteed a free passage by the Bolshevik government through to Vladivostok. The Czechoslovak unit receive the news by wire that they are to be disarmed, divided up and put in the Red Army. At this news the division takes up its weapons, lieutenant Švec takes over command with the support of his men and, thus armed, they stand up against the Soviets. Under the leadership of a new commander, the Czechoslovaks press on through the assiduous resistance of the Bolsheviks claiming victory after victory. However, after so many battles they are tired and soon lose heart with the feeling that they are on their own and that the world knows nothing about them. Irresponsible demagogues among their numbers propagate the defeatist mood and they manage even to sew the seed of doubt in the men against their commander. Colonel Švec, in order to save his army and his honour, takes his own life and shoots himself. This sacrifice is not in vain for the Czechoslovaks are filled with renewed strength and they finally push through the whole of Siberia to Vladivostok in order to return to their homeland.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kodl
sovětský komisař Kurajev
major Kaluža
plukovník Švec

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
legionář#2
srbský major Blagotič
legionář#1
Trojanova láska Nataša
buřič Martyška
vojín Perný



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 382 krát
vygenerovano za: 0.0835 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)