Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Z českých mlýnů
rok natočení:1929
film: Z českých mlýnů / Z českých mlýnů (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.02.2015, 21:16:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Duše českého krajánka chce vstoupit do nebe, ale v Knize života není o krajáncích ani zmínka. A tak musí svatý Petr použít svůj nebeský dalekohled. Do Mařatkova mlýna přijdou tři krajánci - Dlouhý, Široký a Bystrozraký - a mlynář je hned zaměstná. Fořt Srna si chce vzít mlynářovu dceru Aničku a výměnou za svolení nabídne Mařatkovi, že mu zajistí velké zakázky na mletí ze zámku. Aničce se však líbí pohledný Karel. Blíží se Aniččiny zásnuby se Srnou a mlynář stále více lituje, že dal fořtovi své slovo. Přijme proto Bystrozrakého nabídku na Aniččinu záchranu. Krajánci vymyslí na fořta léčku. Při zásnubách se ptají "osudu", zda se Anička se Srnou mají vzít. V té chvíli začnou neviditelným přičiněním krajánků padat talíře ze zdi a fořt s ostudou uteče. Dlouhý dostane za odměnu od mlynáře svolení ke svatbě s hospodyní Baruškou, která se mu zalíbila. Anička si může konečně vzít milovaného Karla. Svatý Petr je spokojen s tím, co viděl a pustí krajánkovu duši do nebe.
================================================================

The soul of the Czech journeyman-miller wants to go up to heaven but in the Book of Life there is no mention of journeymen-miller. So St. Peter has to use his heavenly telescope. Three journeymen-millers arrive at Mařatka's mill - Long, Short and Sharp-Eyes - and the miller immediately finds work for them. The ranger Srna wants the miller's daughter Anička for a wife and, in return for the miller's consent, he tells Mařatka that he will arrange large flour orders for delivery to the castle. Anička, however, is fond of the handsome Karel. Anička's betrothal to Srna approaches and the miller begins to regret that he gave his word to the ranger. So he accepts Sharp-Eyes' offer in order to save Anička. The journeymen-millers think up a trap for the ranger. During the betrothal ceremony, they ask "fate" whether Anička and Srna are supposed to be wed. At that moment, due to the journeymen-millers invisible wizardry, plates start to fall off the wall and the ranger runs off in shame. Long, as a reward, gets permission to marry the housekeeper Baruška of whom he has grown fond. Anička is finally able to marry her beloved Karel. St Peter is satisfied with what he has seen and he allows the journeymen-miller's soul to come up to heaven.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
krajánek Bystrozraký
svatý Petr u nebeské brány
dědeček Pištora

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host na zásnubách
sluha na zámku



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 424 krát
vygenerovano za: 0.0682 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)