Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kamarádské manželství
rok natočení:1929
film: Kamarádské manželství / Kamarádské manželství (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
01.02.2015, 10:57:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V tak zvaném kamarádském manželství, to jest bez uzavření oficiálního sňatku, žijí spolu šastně Jiří a Květa. Bohatá Květina přítelkyně Eva miluje studenta Hanuše. Po čase zjistí, že čeká dítě. Hanuš se však nemůže ještě oženit, navrhuje proto Evě kamarádské spolužití. Evina rodina tuto nabídku kategoricky odmítne a rychle provdá Evu za bankéře Hronka. Ten v den svatby zjistí Evin stav, ale zůstane s ní, protože ji miluje, a také proto, že nechce vyvolat společenský skandál. Kamarádské manželství Jiřího a Květy musí podstoupit zkoušku: Květa ztratí práci a mladí lidé se jen tak tak uživí. Pro oba páry se nakonec všechno obrátí k dobrému. Eva se zamiluje do vlastního manžela a odmítne Hanuše, který má již zajištěnou existenci a žádá po ní, aby se rozvedla a vzala si ho. Květě a Jiřímu se podaří zlepšit finanční situaci a oba se společně těší na dítě, které Květa čeká. Oba páry pak nezávisle na sobě konstatují, že každé manželství je dobré, je-li v něm vzájemná láska. (Podle dobového popisku.)
================================================================

Jiří and Květa live happily together in a kind of open marriage which does not bear the official stamp of matrimony. Květa's wealthy friend Eva is in love with the student Hanuš and some time later discovers that she is expecting his baby. Despite this, Hanuš still does not want to commit himself to marriage and consequently suggests an open marriage. Eva's family categorically reject this solution and hastily marry her off to the banker Hronek. On the day of the wedding Hronek discovers Eva's pregnant state, nonetheless he goes ahead with the wedding because he wishes to avoid a society scandal, but more importantly, because he loves her. Meanwhile, Jiří and Květa's open marriage is put to the test when Květa loses her job and the young couple only just manage to get by. In the end everything turns out for the best for both couples. Eva falls in love with her lawful husband and rejects Hanuš even though he now has a secure lifestyle and persistently asks her to divorce Hronek and marry him. Květa and Jiří's financial situation improves and they both look forward to the arrival of the child that Květa is expecting. Independently, both couples declare that every kind of marriage is good if the love is mutual. (According to promotional material issued at the time the film was made.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
řečník

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sluha
Rubešova manželka Marta



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 385 krát
vygenerovano za: 0.554 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)