Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hanba
rok natočení:1929
film: Hanba / Hanba (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
29.01.2015, 21:47:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

V moderně zařízeném tabarinu se střídá pestrý program s tancem. Posledním číslem je "Tanečnice beze jména", ve které soudce Holan pozná vlastní ženu Martu. Po prozrazení Marta unikne z místnosti a ujede autem. V bytě soudního prezidenta Lukase Holan vypráví svůj příběh. Jako student bydlel u Martiny matky, která ho po smrti jeho otce podporovala na studiích na úkor vlastní dcery. Z vděčnosti požádal o Martinu ruku. Za několik let Holan zjistil, že Marta se stýkala před ním ještě s jiným mužem. Vyvolal žárlivou scénu, po níž Marta odešla z domu. Holan ze strachu z veřejného skandálu a hanby po ní nepátral. Až nyní ji opět uviděl. Prezident přivede Martu k překvapenému manželovi, který se teprve nyní dozví celé tajemství. Onen muž z minulosti byl sám prezident Lukas, který Martu v dobách nejtěžších zaměstnával za slušný plat pouze jako společnici. Nic již nebrání novému sblížení manželů. (Podle dobového popisku.)
================================================================

A music and dance variety show is being performed in a modern cabaret hall. The last number is "The Dancer with No Name" in whom judge Holan recognises his own wife Marta. After Narta sees that she has been found out she runs out of the building and apeeds away in a car. Holan relates his story in the flat of the court president Lucas. As a student he had lived in the flat of Marta's mother who, after Holan's father had died, had taken on the responsibility of supporting him to the detriment of her own daughter. In gratitude he had asked for her daughter's hand in marriage. Several years later Holan had discovered that Marta had been seeing anohter man before him. A jealous scene had ensued during which Marta had left the house. Holan decided not to go in search of her, fearing public scandal and shame. Now he has seen her again. The president brings Marta to her suprised husband who discovers the truth about the mystery. The man of Marta's past was, in fact, president Lukas who had employed Marta when she was in great need; there he had given her a decent wage, but only for the job of companion. Now, finally, the married couple are able to forget the past and live in harmony once more. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sluha Jakub

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
host v baru#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 369 krát
vygenerovano za: 0.1152 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)