Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Svatý Václav
rok natočení:1929
film: Svatý Václav / Svatý Václav (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
104 min.
přidal
admin
film přidaný
02.02.2015, 20:09:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Historický
info zde :
Dobrodružný
info zde :
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

V pohanské době přijal kníže Bořivoj se ženou Ludmilou křest od věrozvěsta Metoděje. Jejich syn Vratislav se seznámil na lovu s temperamentní Drahomírou, kterou zanedlouho představil na hradě jako svou ženu. Po čase se jim narodil syn Václav. Po letech, když se Václav vrátil z Budče, kde byl vychováván, zamilovala se něho Skeřova dcera Radmila. Po náhlé Vratislavově smrti se Drahomíra ujala vlády a v touze po větší moci vyvolala válku s Radslavem, knížetem Zličanů. Začínající válku ukončil Václav tím, že vyzval Radslava na osobní souboj a v souboji vyhrál. Drahomíra se spikla se Skeřem proti Václavovi. Nejdříve odstranili zbožnou Ludmilu. Po její vraždě na Tetíně však Drahomíra musela opustit hrad. Skeř se proto v úkladech spojil s Václavovým bratrem Boleslavem. Po válce s Germány, která skončila nabídkou smíru, pozval Boleslav Václava na své sídlo k vysvěcení nové kaple. Tam za jitra bratra se svými kumpány zavraždil. Drahomíra prosila mrtvého Václava o odpuštění. Také Boleslav padl na kolena a uznal Václavovu velikost.
================================================================

During the pagan era prince Bořivoj and his wife Ludmila are baptised by the apostle Methodius. The son Vratislav meets the temperamental Drahomíra on a hunt whom he soon introduces to everyone at the castle as his wife. After some time a son is born to the couple, Wenceslas. After many years, when Wenceslas returns from Budeč where he was brought up, Skeř's daughter Radmila falls in love with him. After Vratislav's sudden death Drahomíra takes rule and, longing for more power, declares war against Radslav, the prince of Zličans. Wenceslas ends the war by challenging Radslav to a duel and he wins. Drahomíra then conspires with Skeř against him. They first kill the pious Ludmila. After her murder at Tetín, however, Drahomíra has to leave the castle. Sker joins with Wenceslas's brother Boleslav in a conspiracy against him. After the war against the Teutons which ends with an offer of conciliation, Boleslav invites Wenceslas to his estate for the consecration of a new chapel. During the early hours Wenceslas is murdered by his brother and his companions. Drahomíra begs the deceased Wenceslas for forgiveness. Boleslav, too, falls on his knees and recognises Wenceslas's majesty.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Scénarista
Námět
Kameraman
Kameraman
Scénarista
Producent
Vedoucí výroby

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Tuna
vévoda Arnulf Bavorský
Václavův otec kníže Vratislav
kníže český Boleslav
český kníže Bořivoj
král německý Jindřich I.
vladyka Vojemír

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
žebrák boleslavský
vrah Týra, člen Boleslavovy družiny
zajatec na Velehradě Barbar
Podiven
klerik na říšském sněmu#1
kníže Radslav Zlický
věštec
slovanský kníže#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 448 krát
vygenerovano za: 0.2633 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)