Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Takový je život
rok natočení:1929
film: Takový je život / Takový je život (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
63 min.
přidal
admin
film přidaný
02.02.2015, 20:24:41

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Hrdinkou filmu je proletářská žena a matka. Její muž, uhlíř, propadá alkoholu a zanedbává práci. Po propuštění tráví většinu času v hospodě, kde s kamarády a se svou milenkou, číšnicí, utrácí peníze, které jeho žena vydělala jako pradlena. Žena si uprostřed práce a starostí ani nevzpomene, že má narozeniny, ale sousedé jí přijdou blahopřát. I tento radostný den však končí smutně: muž se opět vrátí opilý. Když v záchvatu zuřivosti začne ničit chudé zařízení domácnosti, žena jej vyžene. Muž se odstěhuje k milence. Jednoho dne se žena při praní těžce opaří a za několik dní zemře. Muž se vrátí domů a vystrojí jí prostý pohřeb, kterého se zúčastní všichni sousedé. Po pohřbu je muž pohostí v blízkém hostinci. Pak se všichni vrátí do svých domovů, jako by se nic nestalo. Vždy takový je život.
================================================================

The heroine of the film is a proletarian wife and mother. Her husband, a coalminer, seeks solace in alcohol and neglects his work. After he is sacked, he spends most of his time in the pub with his friends and his lover, a waitress. He wastes the money his wife earns as a washerwoman. The woman, with her work and her worries, doesn't even remember it is her birthday but her neighbours come to visit her to wish her happy birthday. Even this happy day ends in sadness: her husband comes home drunk. When he starts destroying their meagre furniture in a fit of rage, she throws him out. The man moves in with his lover. One day the wife badly scalds herself while washing some linen and after a few days she dies. The man comes home and prepares her a simple funeral which is attended by all the neighbours. After the funeral the husband holds a wake in the local inn. Then they all return to their homes as if nothing had happened. Such is life.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zákazník u manikúry#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pianista ve výčepu
animírka
hospodský



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 338 krát
vygenerovano za: 0.1301 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)