Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Otec Kondelík a ženich Vejvara
rok natočení:1937
film: Otec Kondelík a ženich Vejvara / Otec Kondelík a ženich Vejvara (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
01.03.2012, 10:30:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Rodina pražského m칝ana a mistra malíře pokojů Václava Kondelíka žije ve svém domě v Ječné ulici spokojeně. Klid naruší pozvání na "zástěrkový večírek", kde se dcera Pepička seznámí s mladým magistrátním úředníkem Františkem Vejvarou. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Jejich vztah podporuje i paní Kondelíková, nebo Vejvara by se mohl stát pro dceru vítaným ženichem. Pepiččina známost však naruší ustálený pořádek Kondelíkova života. Kondelík se na naléhání Vejvary a rodiny zúčastní nepodařeného tajného výletu Sokolů, musí jít na ochotnické představení Břetislava a Jitky, v němž Vejvara hraje hlavní roli, při večerní slavnosti s ohňostrojem spadne do Vltavy. Konečně se však zdá, že všechno spěje ke kýženému cíli - ke svatbě. Vejvara je povýšen a požádá o Pepiččinu ruku. Přípravy ke svatbě ještě přeruší návštěva Vejvarovy bývalé bytné Muknšnáblové, která tvrdí, že Vejvara má závazky k její dceři. Když se celá záležitost vysvětlí, nastává den svatby a po něm svatební noc.

================================================================

The family of Prague burgher and master interior decorator Václav Kondelík lives contentedly in his house on Ječná street. Their peace and quiet is disrupted when they are invited to a party where their daughter Pepička makes the acquaintance of the young municipal clerk František Vejvara. The young couple fall in love. Mrs Kondelíková is supportive of the relationship since Vejvara would make a suitable match for her daughter. Pepička's acquaintance, however, upsets the orderly life enjoyed by the Kondelíks. On the insistence of Vejvara and his family, Kondelík takes part in a chaotic secret outing undertaken by members of the Sokol gymnastics association. He has to attend a voluntary performance of Břetislav and Jitka in which Vejvara plays the leading role. During the party in the evening where fireworks are organised, he falls into the Vltava. Ultimately, it seems that everything is heading towards the desired end - a wedding. Vejvara is promoted and asks for Pepička's hand in marriage. The wedding preparations are stalled by the arrival of Vejvara's former landlady, Mrs Muknšnáblová who claims that Vejvara is promised to her daughter. When the situation is resolved, the wedding goes ahead, followed by the wedding night.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
tovaryš Vopička
Kondelíkova žena Bety

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
důstojník a návštěvník kabaretu
Muknšnáblová
návštěvník hospody
magistrátní rada Spytihněv Hupner
pianista v tanečních



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Filmová série1
Otec Kondelík a ženich Vejvara - (1926÷1929)
(počet v db :4)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1926
2
1926
3
1929
4
1937


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 885 krát
vygenerovano za: 0.0765 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)