Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bílý cíl
rok natočení:1937
film: Bílý cíl / Bílý cíl (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.04.2015, 18:33:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Krátkometrážní
Krátkometrážní
info zde :

Obsah filmu:

Odborný učitel pan Moudrý by rád odkoupil od majitele natěračské firmy pana Čipery bílou barvu Litopon, nebo svoje zásoby už vyčerpal. Pan Čipera tuto barvu nemá a zatím si ji nikdy u obchodního zástupce pana Bílého neobjednal. Jako na zavolanou přijde pozvánka na přednášku o výrobě a použití této barvy. Dokumentární část snímku předvádí tovární výrobu barvy v Hrušově u Ostravy. Přednášející upozorní na výhody nátěru Litopon, který je odolný vůči povětrnostním vlivům, všestranně použitelný a hladký. Po skončení přednášky se rozhodne pan Čipera barvu objednat.
================================================================

Teacher of science subjects Mr Moudrý intends to buy some Litopon white paint from the owner of a paint firm, Mr Čipera, since he has used up his supplies. Mr Čipera doesn't have this paint in stock nor had he ever ordered it from his commercial representative, Mr Bílý. Just at the right time an invitation arrives to a lecture on the production and use of this paint. The documentary part of the film presents the production of this paint in the factory at Hrušov near Ostrava. The lecturer points to the advantages of using Litopon paint, a weather-resistant, versatile paint with a smooth finish. After the lecture Mr Čipera decides to order the paint.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman


Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 387 krát
vygenerovano za: 0.1549 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)