Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ztratila se Bílá paní
rok natočení:1937
film: Ztratila se Bílá paní / Ztratila se Bílá paní (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
10.10.2016, 17:19:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

V obrazárně starého zámku kopíruje vzácný Van Dyckův obraz Bílé paní francouzský malíř Grikov. Kluci, kamarádi kastelánova vnuka, si hrají u zámku a rozhodnou se prozkoumat tajnou chodbu, kterou objevili v podzámčí. Všimnou si, že chodba končí v obrazárně. Nová paní učitelka zjistí, že jeden z jejích žáků, Lojzík Novák, je chromý a že jeho chudá ovdovělá matka nemá na operaci peníze. Zámecký tajemník, který kopii objednal, se pokusí obraz ukrást. Srolované plátno mu však sebere v nestřeženém okamžiku pes. Vzácný originál pak projde rukama několika lidí, kteří o jeho ceně nemají potuchy. Ocitne se dokonce na papírovém draku a také ve střelnici jako terč. Protože je z krádeže podezřelý sympatický malíř, chtějí mu kluci pomoci. Obraz naleznou a s pomocí tajné chodby usvědčí i pravého zloděje. Majitel zámku jim vyplatí odměnu, kterou kluci chtějí věnovat na Lojzíkovu operaci. Dojatý zámecký pán však celé léčení zaplatí. Mladá učitelka se sblíží s malířem.

================================================================

In the picture gallery of an old chateau French painter Grikov is copying a rare painting by Van Dyck "Woman in White". Boys, friends of the castellan's grandson, play at the chateau and they decide to explore a secret corridor they have discovered in the area around the chateau. They notice that the corridor ends in the picture gallery. The new teacher finds out that one of her pupils, Lojzík Novák, is lame and that his poor widowed mother does not have enough money for him to have an operation. The chateau's secretary, who has ordered the copy be made, attempts to steal the painting. In an unguarded moment, however, a dog deprives him of the rolled up canvas. The rare original then passes through the hands of several people who have no idea of its value. It even lands up on a kite and also as a target at a shooting-range. Because the likeable painter is suspected of the theft the boys would like to help him. They find the painting and with the aid of the secret corridor they also prove guilty the true thief. The owner of the chateau pays them a reward which the boys want to give over for Lojzík's operation. The touched lord of the chateau, however, pays the entire medical expense. The young teacher becomes closer to the painter.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 208 krát
vygenerovano za: 0.2031 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)