Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Děvče za výkladem
rok natočení:1937
film: Děvče za výkladem / Děvče za výkladem (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
96 min.
přidal
geron
film přidaný
29.02.2012, 15:33:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :
Milostný
info zde :

Obsah filmu:


Inka, osamělé chudé děvče, je zaměstnaná v obchodě s umělými květinami, patřícím její tetě Anně Hurychové. Přítelkyni Božce se Inka svěřuje, že její milostný vztah s úspěšným hercem Viktorem nezůstal bez následků. Sobecký a namyšlený Viktor je rozmazlován obdivovatelkami a hlavně svojí matkou, úspěšnou spisovatelkou dívčích románů. Ta, ač ve svých knihách neustále sezdává bohaté muže s chudými dívkami, v reálném životě Inku jako snachu odmítá. Viktor odjíždí na exteriéry a o dívku se dál nezajímá. Inka přichází po hádce s tetou o práci. Jediné zaměstnání, které po mnoha dnech našla, je vystupování v roli živé modelky v plavkách za výlohou obchodního domu. Akce však vzbudí nežádoucí rozruch a Inka je opět bez práce. V nouzi se o ni postará Božka se svým bratrem Ferdou, který Inku tajně miluje. Narození chlapce usmíří tetu, která má ve skutečnosti zlaté srdce. Také spisovatelka Kotrbová-Židlická je ochotna dát svého vnuka do dobré rodiny na vychování. Inka, která přijala Ferdovu nabídku k sňatku, však již nalezla nové štěstí.
================================================================

Inka, a solitary poor girl, is employed in an artificial flower shop that belongs to her aunt Anna Hurychová. Inka confesses to her friend Božka that her love affair with the successful actor Viktor was not without its consequences. The selfish and conceited Viktor is pampered by female admirers, chief among them his mother, a successful writer of girls' stories. The latter firmly opposes Inka as a potential bride, even though in her books rich men always marry poor girls. Viktor takes no further interest in the girl. After an argument with her aunt, Inka finds herself out of a job. The only job she can find after many days looking is that of a live model in a swimming costume in a department store display window. The advertising gimmick causes great controversy and Inka finds herself once again out of a job. In her destitution Božka and her brother Ferda look after her. Ferda is secretly in love with Inka. When she gives birth to a baby boy her aunt, who after all has a heart of gold, is finally reconciled with her. The writer Kotrbová-Židlická is prepared to commit her grandson to a good family to bring him up. Inka accepts Ferda's offer of marriage and finds new happiness.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Anna Hurychová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
žena s dítětem



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 885 krát
vygenerovano za: 0.1883 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)