Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Naši furianti
rok natočení:1937
film: Naši furianti / Naši furianti (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
geron
film přidaný
02.03.2012, 12:03:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Nejbohatší sedlák a starosta v Honicích Dubský má syna Václava. První radní ve vsi a rovněž bohatý sedlák Bušek je otcem Verunky. Mladí lidé se mají rádi a chtěli by se vzít. Otcové jsou však tvrdohlaví a neustále mají mezi sebou spory. Pro množící se krádeže má být ve vsi ustanoven ponocný. Jedním kandidátem je vysloužilý voják Bláha, jehož podporuje Dubský. Bušek chce zase prosadit krejčího Fialu. Fialova dcera napíše dopis vyhrožující paličstvím, jehož autorství je připisováno Bláhovi. Když se ukáže, kdo napsal výhružný dopis, stává se ponocným Bláha. Rozlícený Bušek odmítá dát souhlas se svatbou obou mladých lidí. Zoufalý Václav se chce nechat naverbovat na vojnu. Až hrozba vězení za pytláctví, jehož svědky byli Verunka s Václavem, přiměje Buška ke změně názoru. Před zraky svých spoluobčanů podává Dubskému ruku na usmířenou.

================================================================

Dubský, the mayor and wealthiest farmer in Honice, has a son called Václav. The chief councillor and equally wealthy farmer Bušek has a daughter, Verunka. The young people are in love and would like to marry. The fathers, however, are stubborn and are constantly arguing with each other. In order to combat the growing number of thefts in the village, a night watchman is to be hired to keep an eye out for trouble. One of the candidates is the retired soldier Bláha whom Dubský supports. His rival is the tailor Fiala who is recommended by Bušek. Fiala's daughter writes a letter threatening arson whose authorship is believed to be that of Bláha. Verunka and Václav are witness to an irreparable act of poaching perpetrated by Verunka's father. When it is discovered who wrote the threatening letter, Bláha is appointed night watchman. The enraged Bušek, however, refuses to give his consent to the young couple's marriage. In despair, Václav decides to join the army. It is only when Bušek faces a prison sentence for poaching that he changes his attitude and he offers his hand in reconciliation to Dubský in front of the other villagers.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitel střelnice
starosta a sedlák Filip Dubský
dědeček Petr Dubský
Marie Dubská
chasník Honzík

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vysloužilec Tomášek
krejčí František Fiala



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 682 krát
vygenerovano za: 0.0889 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)