Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Krb bez ohně
rok natočení:1937
film: Krb bez ohně / Krb bez ohně (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
99 min.
přidal
admin
film přidaný
26.06.2015, 20:50:35

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Modistka Elena Kodymová a syn statkářky Kristenové Jiří se chtějí vzít. Kristenová se svatbou nesouhlasí a Jiří, rozrušen, odchází z domova a havaruje. Před smrtí požádá svého bratra Viléma, aby se postaral o těhotnou Elenu. Vilém slib dodrží a s Elenou s ožení. Při oddávací ceremonii se na Elenu úmyslně ani nepodívá a proto neví, jak dívka vypadá. Hned po obřadu Vilém zmizí a Elena odjíždí na sídlo Habrov, které jí Jiří odkázal. Tam ji čeká nevlídná tchyně. Elena porodí chlapce. Když zjistí, že tchyně si vzala dítě k sobě, zhroutí se. Doktor Vaněk marně prosí paní Kristenovou, aby dítě vrátila. Elena po uzdravení odjíždí za právníkem do Prahy, aby se poradila, jak získat syna zpět. Cestou se seznámí s mužem, ve kterém pozná svého manžela. Nic mu však neprozradí, aby mu oplatila předešlá příkoří. Vilém se do krásné neznámé zamiluje a později po ní marně pátrá. Matka, která si mezitím Elenu oblíbila, syna přemlouvá, aby s ní začal žít. Vilém tedy Elenu navštíví a s úžasem v ní pozná svou lásku. Elena mu odpouští a souhlasí se společným životem.
================================================================

Millioner Elena Kodymová and Jiří, the son of the landowner Kristenová, would like to marry. His mother does not consent and Jiří, upset, leaves home and is involved in an auto accident. Before he dies he asks his brother Vilém to look after the pregnant Elena. Vilém keeps his promise. During the wedding ceremony he does not even glance at Elena and therefore he does not know what the girl looks like. Immediately after the ceremony has finished he disappears and Elena leaves to the residence of Habrov, which Jiří has bequeathed her. Waiting for her there is her harsh mother-in-law. Elena gives birth to a boy. When she discovers that her mother-in-law has taken the baby to her place, she has a break down. Doctor Vaněk in vain beseeches Mrs. Kristenová to return the baby. After recuperating Elena travels to Prague to see a lawyer for advice on how she can get her baby back. On the way there she meets a man whom she recognizes as her husband. However, she reveals nothing to him. Vilém falls in love with the beautiful Elena. The mother, who in the meantime has grown fond of Elena, persuades her son to begin living with the girl. So Vilém visits Elena and recognizes her for the woman with whom he has fallen in love.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Matylda Kodymová


Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

1937
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 328 krát
vygenerovano za: 0.19 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)