Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Panenství
rok natočení:1937
film: Panenství / Panenství (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
81 min.
přidal
admin
film přidaný
02.08.2015, 12:27:21

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Hana Poláčková se ocitne na ulici - sama a bez prostředků. Otčím si začal příliš všímat jejího půvabu a matka se jí za to pomstila vypovězením z domova. Dívka má však štěstí a získá místo v automatu, kde se od pomocnice v kuchyni vypracuje až k pokladní. Prodavačky Lili a Mary ji varují před přílišnou pozorností majitele automatu Josefa Nevostrého a stálého zákazníka, komerčního rady Rudolfa Rese. Oba postarší muži jsou známí svou slabostí pro nevinné dívky. Hana však myslí pouze na svého přítele, skladatele Pavla Jimeše. Jeho těžkou nemoc je možno vyléčit jen v sanatoriu v Tatrách. Nedostatek peněz na léčení přivede Hanu k bolestnému rozhodnutí. Má jen svoji nevinnost a právě za tu je rada ochoten zaplatit. Přes odhodlání obětovat se je Hanin odpor nakonec silnější. Aby odčinila své selhání, přijme dívka Nevostrého nabídku k sňatku a ještě v den svatby spěchá k Pavlovi s potřebnými penězi. Avšak přijde pozdě. Mladík zemřel a ona se musí vrátit ke svému manželovi.
================================================================

Hana Poláčková finds herself in the streets alone and with no means of survival. Her step-father had begun to succumb to her charms and her mother takes her revenge by throwing her out of the house. The girl is fortunate, however, and finds a job in a cafeteria where she works her way up from kitchen help to cashier. Sales assistants Lili and Mary warn her about the undesired attentions of the cafeteria owner Josef Nevostrý and regular customer Rudolf Res, a commercial director. The men, well past their prime, are known for their weakness for innocent girls. Hana, however, thinks only of her boyfriend, the composer Pavel Jimeš. He is plagued by a serious illness which can only be treated in a sanatorium in the Tatra mountains. With no money to fund his treatment, Hana has to make a painful decision. All she has is her innocence and for this the director is quite willing to pay. Despite her resolve to sacrifice herself, Hana's disgust proves the stronger. To make up for her failure, Hana accepts an offer of marriage from Nevostrý and rushes to Pavel with the necessary money, even though it is her wedding day. It is too late: the young man has died and there is nothing for it but to return to her husband.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Producent
Scénarista
zpívá

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
stará zpěvačka v šantánu
zákaznice v koloniálu
mlékař
spící host v šantánu



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

1937
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 279 krát
vygenerovano za: 0.1548 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)