Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Poslíček lásky
rok natočení:1937
film: Poslíček lásky / Poslíček lásky (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
01.03.2012, 10:24:06

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Jediná zaměstnankyně malé tiskové kanceláře, sekretářka Jiřina Zvoníčková, se rozhodne pomoci svému dobráckému a smolařskému šéfovi Brokovi. Aby získala interview od nepřístupného "krále módy" Pavla Tomana, převlékne se za mladého muže a nastoupí v Tomanově firmě jako poslíček. Tak se jí podaří získat nejen interwiev ale i další zajímavé informace o Tomanovi. Jednoho dne ji však v kavárně Toman potká v její dívčí podobě. Jiřina pohotově tvrdí, že poslíček Jiří je její bratr. Při podnikové oslavě zjistí poslíček, že kreslička Mary tajně fotografuje nové modely pro konkurenci. Přistižená Mary však všechno svede na Jiřího, v němž je navíc odhaleno děvče. Toman dá Jiřině výpověï a je hluboce dotčen, nebo se do ní zatím zamiloval. Na odchodu dá Jiřina zrádné Mary alespoň důkladný políček. Když se prokáže Jiřinina nevina, žádá ji Toman nejen o odpuštění, ale i o ruku.
================================================================

The only employee of a small press agency, the secretary Jiřina Zvoníčková, decides to help her good-natured but ill-fated boss, Brok. In order to secure an interview with the inaccessible "king of fashion" Pavel Toman, she dresses as a young man and gets a job with Toman's company as an errand boy. She gets her interview and other valuable information about Toman. One day, however, Toman sees Jiřina in a café in her female form. She is quick to reply that the errand boy Jiří is her brother. During a company party, errand boy Jiří finds out that Mary, a designer, is secretly photographing new models for a competition. Caught in the act, Mary puts the blame on Jiří who is now revealed to be a girl. Toman sacks Jiřina on the spot and is vexed about what to do since he has now fallen in love with her. On her way out, Jiřina is at least able to give the traitor Mary a good slap. When Jiřina's innocence is proved, Toman asks for forgiveness and also for her hand in marriage.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
uklízečka Krausová



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 780 krát
vygenerovano za: 1.272 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)