Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Lidé na kře
rok natočení:1937
film: Lidé na kře / Lidé na kře (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
admin
film přidaný
27.06.2015, 16:58:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Hospodářská krize ovlivňuje životy mnoha lidí. Profesor Václav Junek postupně zjišuje, jak podstatně se liší jeho idealistická představa od reálného života jeho čtyř dětí. Nejstarší syn Zdeněk je již dva roky nezaměstnaným inženýrem. Dcera Pavla, lékařka, pracuje v nemocnici za velmi nízký plat. Z existenčních důvodů přijímá dvoření a posléze i nabídku k sňatku dobře situovaného, leč nemilovaného kolegy. Druhá dcera Hanka opustila místo stenotypistky a chce se stát filmovou herečkou. Uvěří falešnému "režisérovi" Pavelkovi a pomáhá mu shánět peníze na natáčení filmu. Když zjistí, že jde o podvodníka, přijme nabídku bohatého továrníka a bez ostychu se nechá vydržovat. U něho také zajistí místo pro bratra Zdeňka. Nejmladší syn Jirka dostane místo účetního v pivovaru jen díky svému fotbalovému talentu. Na osudu svých dětí se otec přesvědčil, jak výstižná je alegorie v jedné písemné studentské práci. V ní je život mladých lidí přirovnán k situaci trosečníků, kteří jsou větrem a vlnami hnáni na ledové kře vstříc nejistému a tmavému moři.
================================================================

The prevailing pitiful economic situation affects the lives of many people. Professor Václav Junek gradually realises that his idealistic notions differ considerably from the real life of his four children. The eldest son Zdeněk, an engineer, has been unemployed for two years. His daughter Pavla is a doctor with a low salary and, for existential reasons, accepts the attentions and finally an offer of marriage from a well situated but unloved colleague. The professor's second daughter Hanka leaves her job as a shorthand typist dreaming of becoming a film star. She puts her faith in the fraudulent "film director" Pavelka and helps him to find money for a film project. When she discovers that he is a fake, she rushes into a relationship with a wealthy industrialist. She also secures a job in his factory for her brother Zdeněk. The youngest son Jirka finds work as an accountant at a brewery, but only due to his talent as a footballer. Thus the despairing father is finally persuaded of the aptness of an allegory he reads in one of his students' essays where the situation of young people is compared to that of shipwreck survivors; they are driven onto an iceberg by the wind and waves and now face an uncertain and dark sea.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
funkcionář S. K. Kladno

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
funkcionář S.K.Hvězda
teta Máli
návštěvník u ministra



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Název
Režie
Přečteno: 265 krát
vygenerovano za: 0.4266 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)