Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Falešná kočička
rok natočení:1937
film: Falešná kočička / Falešná kočička (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
108 min.
přidal
geron
film přidaný
02.03.2012, 11:54:04

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

MUDr. Přeloučovi předpoví kartářka, že se ožení s třetím chudým děvčetem, které potká. Míle, dceři továrníka Janoty, se doktor líbí a s pomocí jeho hospodyně Amálky se v přestrojení za chudou prodavačku tkaniček vloudí do jeho domácnosti. Na svou roli se nejdříve připraví obhlídkou periferie, kde se seznámí s Vendelínem Pletichou, jenž se stane jejím průvodcem po tamních hospodách a učitelem lidové řeči. Dr. Přelouč je chudou, nevzdělanou dívkou nadšen a snaží se ji učit základům společenského chování i spisovné mluvě. To vše až do okamžiku, kdy zjistí, že ho Míla podvedla a že ani Pleticha není jejím otcem, za něhož ho vydávala. Doktorův nejbližší přítel Chládek, známý sportovec a idol dívčích srdcí, se dozví, že Míla je dcerou továrníka, a uchází se o její ruku. Tím však vzbudí žárlivost dr. Přelouče, který si uvědomí, že dívku opravdu miluje a ožení se s ní.
================================================================

A fortune-teller forecasts for Dr. Přelouč that he will marry the third poverty-stricken little girl he meets. Míla, the daughter of factory owner Janota, likes the doctor and with the aid of his housekeeper Amálka she insinuates herself into his household in the disguise of a poor seller of shoe-laces. She has prepared for her role beforehand by surveying the outskirts of the city where she met Vendelín Pleticha, who became her guide to the local pubs and teacher of the people's speech. Dr. Přelouč is inspired by the poor, uneducated girl and tries to teach her the rudiments of societal behaviour, even literary language. Everything goes along until the moment he finds out that Míla is tricking him and that Pleticha is not the father she has passed him off to be. The doctor's closest friend Chládek, a well-known sportsman and the idol of young girl's hearts, learns that Míla is the daughter of an industrialist and he proposes to her. This, however, has aroused the jealousy of Dr. Přelouč, who realizes that he really does love the young woman and marries her.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Autor
text písně

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kartářka
hospodyně Amálka
kasař Karel Prejza
pacientka MUDr.Přelouče Hilda Klímová



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

1937
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 1057 krát
vygenerovano za: 0.1503 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)