Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Advokátka Věra
rok natočení:1937
film: Advokátka Věra / Advokátka Věra (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 14:10:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Věra Donátová dostudovala práva a chce si zřídit advokátní kancelář. Je však finančně závislá na rodičích. Emancipovaná matka její snahy podporuje, ale otec poskytne Věře peníze s podmínkou, že pokud nebude její praxe do roka úspěšná, provdá se za syna konzula Rabocha. Věra nemá žádné klienty. První případ je jí přidělen ex offo. Věra navštíví svého klienta Petra Kučeru, zvaného Tygr, ve vězeňské cele a proti jeho vůli dosáhne jeho propuštění. Ve snaze o jeho nápravu mu nabídne místo komorníka ve své kanceláři. Tygr ji pozve do hospody, aby se seznámila s mentalitou podsvětí. Věře se jeho suverénní jednání líbí. Roční lhůta uplynula a otec Donát pořádá hostinu. Chce, aby si Věra vybrala z několika pozvaných nápadníků. Věra všechny nápadníky včetně syna konzula Rabocha zesměšní. Otec triumfuje, když Věře představí staršího syna konzula Rabocha, elegantního gentlemana Tygra. Ukáže se, že Věřin první a zatím jediný případ inscenoval ke spokojenosti všech zúčastněných sám otec Donát.
================================================================

Věra Donátová has finished her law studies and wants to found her own law firm. She is financially dependent, however, on her family. Her emancipated mother supports her endeavors but her father provides her the money with the condition that if her practice does not succeed within a year she will marry Consul Raboch's son. Věra has no clients. Her first case is assigned to her ex officio. Věra visits her client, Petr Kučera, known as Tiger, in his prison cell, and against his will she obtains his release. In an attempt to reform him she offers him a position as a butler in her office. Tiger invites her to the pub to acquaint her with the mentality of the underworld. Věra likes his sovereign behavior. The year deadline passes and father Donát throws a banquet. He wants Věra to choose from several invited suitors. Věra ridicules all the suitors, including Consul Raboch's son. Her father triumphs when he introduces to Věra the eldest son of Consul Raboch, the elegant gentleman Tiger. It is revealed that Věra's first, and for the meantime only, case was staged, to the satisfaction of all participants, by father Donát.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dozorce vězňů#1
Dlouhý Gusta
konzul Raboch
bankéř Riant
Růžena Donátová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
strážník#1
šéfkuchař
čalouník
apač
skladatel



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
1.37 : 1

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

2022
Distributor
Česko
TV

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
17:00
Prima HD
opakování

Název
Režie
Přečteno: 740 krát
vygenerovano za: 0.3005 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)