Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Srdce na kolejich
rok natočení:1937
film: Srdce na kolejich / Srdce na kolejich (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
83 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 14:44:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :
Milostný
info zde :

Obsah filmu:

Dcera strojvůdce Doubravy Eva se vdává za strojvůdce Pavla Skálu. V den svatby dostává Doubrava oznámení o svém nuceném odchodu do důchodu. Jeho milovanou lokomotivu přebírá právě jeho ze. Při své první jízdě zachrání Pavel život mladé ženě Martě, která v sebevražedném úmyslu vstoupila na tra. Dobrosrdečný mladý muž se o Martu začne starat, což zahořklý Doubrava využije proti němu a svými zásahy mu způsobí problémy pracovní i rodinné. Pavel je postaven dočasně mimo službu a po sporu s Evou odejde z domova za Martou. Jeho lidská účast způsobila, že Marta znovu nalezla chu k životu. Protože však Marta ví, jak Pavel miluje Evu, s těžkým srdcem se s mladým mužem rozloučí. Probíhají silvestrovské oslavy a smutný Pavel ochotně zastoupí ve službě kolegu, kterému onemocnělo dítě. Doubrava s hradlařem Borským odvedli v poslední chvíli z trati Evu, která se chtěl zabít. Borský v rozrušení nenastavil správně semafor a došlo k havárii Pavlova rychlíku. Pavel je zraněn, několik dalších lidí zemře. Morální vinu nesou kromě Borského svým dílem také ostatní. Prvním článkem řetězu viníků byla Marta.

================================================================

Eva, daughter of Doubrava the engine-driver, is marrying the engine-driver Pavel Skála. On the day of the wedding Doubrava receives notification of his compulsory retirement; his beloved locomotive passes to his son-in-law. The first time Pavel drives it he saves a young girl, Marta, who had stepped onto the tracks to commit suicide. The good-hearted young man starts to take care of Marta. The embittered Doubrava makes use of this and causes problems for Pavel at work and in his family. Pavel is temporarily suspended from his position, and after a row with Eva he leaves home in search of Marta. His kindness has led Marta to recover an interest in life. But because she knows that Pavel, in his heart of hearts, loves Eva, Marta says goodbye to the young man with a heavy heart. It is New Year's Eve: Pavel is sad and gladly stands in for an engine-driver whose child has fallen ill. Doubrava and signalman Borský pull Eva off the tracks just in time, she too having decided to do away with herself. But in the excitement Borský forgets to switch the signals and Pavel's express train crashes. Pavel is injured, and some passengers are killed. The guilt is borne by Borský and the others too; the first link in the chain of culpable people was Marta.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
četník
Eva
hradlař František Borský
dirigent kapely
četník#2
syn staré cirkusačky
host na tancovačce#1



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 817 krát
vygenerovano za: 0.3838 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)