Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Děvčata nedejte se!
rok natočení:1937
film: Děvčata nedejte se! / Děvčata nedejte se! (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
24.04.2015, 18:16:55

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Emanuel Pokorný žije skromně v penzionu na předměstí, protože nemá práci. Spolužák ze studií Roubal ho doporučí na místo profesora venkovského dívčího penzionátu. Dívka Lidka sehnala práci a své dítě dala na pár dní do péče bývalého milence a otce dítěte, Jiřího. Jiří žije nevázaně ve stejném penzionu jako Emanuel a dítěte se chce zbavit. Uloží ho do Emanuelovy postele a uteče. Překvapený Emanuel nemá čas pátrat po rodičích dítěte, a tak se o ně postará. Druhý den odjíždí na venkov, aby se ucházel o místo v penzionátu. Jako bezúhonný muž místo profesora dostane. Do přiděleného pokoje pronese dítě tajně v košíku, při vyučování ale vzbudí u studentek podezření, že nebydlí sám. Jeho tajemství odhalí Vlasta, která je do Emanuela tajně zamilovaná. Děvčata se rozhodnou Emanuelovi pomáhat. To se však donese ředitelce a Emanuel je propuštěn. Na poslední chvíli se objeví matka dítěte, Lidka. Vše se vysvětlí, ale Emanuel se již nemůže od dítěte odloučit a žít dál sám. Žádá Lidku o ruku a ona ráda přijímá.
================================================================

Emanuel Pokorný lives in modest circumstances in a boarding house in the suburbs because he does not have a job. Roubal, a former fellow student, recommends Emanuel for the post of teacher at a provincial girl's boarding school. Single mother Lidka has found work and has asked her ex-lover and the father of the child, Jiří, to look after it for a few days. Jiří, who lives in the same boarding house as Emanuel, prizes his freedom and wants to get rid of the baby. So he puts it in Emanuel's bed and disappears. Emanuel, surprised, does not have time to go searching for the child's parents because he is busy looking after it. The next day he goes to the girls' school for an interview. Because of his spotless record, he gets the teaching job. He smuggles the baby secretly into his quarters in a basket. The students he teaches get the impression that he does not live alone. His secret is discovered by Vlasta who is secretly in love with Emanuel. The girls decide to help Emanuel. But the principal finds out about it and Emanuel is dismissed. At the last moment the baby's mother Lidka appears, and everything is explained. But Emanuel finds he cannot live without the baby, so he asks for Lidka's hand and she gladly accepts.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zápasník pan Pápěrka
rada Roubal

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
obuvník



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 355 krát
vygenerovano za: 0.257 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)