Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hlídač číslo 47
rok natočení:1937
film: Hlídač číslo 47 / Hlídač číslo 47 (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
67 min.
přidal
admin
film přidaný
18.05.2015, 00:06:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Mladý vesnický kramář Ferda Zuska chce skočit pod vlak, protože se jeho děvče vdalo za jiného. V poslední chvíli jej zachrání železniční hlídač Douša a jeho žena Anna. Ferda brzy na svůj smutek zapomene a začne nadbíhat právě Anně. Nic netušící Douša je celé vsi pro smích. Navíc při Ferdově záchraně uklouzl na náspu, zranil se, a od té doby špatně slyší. Jednoho dne dokonce s hrůzou zjistí, že ohluchl docela a že musí tedy opustit své místo. Po nějakém čase se mu však sluch vrátí. Douša se rozhodne dál předstírat hluchotu, aby poznal, co si o něm lidé myslí. Ferda na Annu naléhá, aby s ním utekla, a chce Doušu zabít. Zlomená žena se v noci svěří muži, netušíc, že ji slyší. Douša ji vykáže z domu, ale volání dítěte jeho rozhodnutí zvrátí. Druhého dne se muž vrátí do práce a ženě odpustí, nebo si uvědomí, že ji zanedbával a věnoval se pouze vlastním zájmům. Ferda v opilosti tragicky zahyne pod koly rychlíku.
================================================================

Young village shopkeeper Ferda Zuska wants to throw himself in front of a train because his girl has married another man. At the last moment he is saved by the railway watchman Douša and his wife Anna. Ferda soon forgets his sorrow and begins to court this Anna. The unsuspecting Douša is the object of laughter for the entire village. In addition, in saving Ferda he slipped on the railway tracks and since that time he has had poor hearing. One day he even discovers to his horror that he has become completely deaf and for this reason he must leave his job. After some time his hearing returns. Douša decides to pretend further that he is deaf to find out what people think of him. Ferda urges Anna to run away with him, and he wants to kill Douša. The broken woman confides in her husband unaware that he is able to hear her. Douša orders her to leave the house, but on the pleas of their child he reverses his decision. The next day he returns to work and forgives his wife, for he realizes that he has neglected her and has paid attention only to his own personal interests. Ferda, in a drunken state, tragically perishes under the tracks of an express train.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Kameraman
Scénarista
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hrobník Zuska
Doušův přítel
host v hospodě#



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

1937
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 379 krát
vygenerovano za: 0.2672 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)