Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Rozvod pani Evy
rok natočení:1937
film: Rozvod pani Evy / Rozvod pani Evy (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 14:19:39

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Milostný
info zde :

Obsah filmu:

Elegantní manželka známého pražského advokáta Eva Plužná příliš nedbá o svou malou dcerku. Hýčkaná manželem, střídá jednoho milence za druhým. MUDr. Rybiak, majitel sanatoria, kde se Eva léčí, se do ní zamiluje a žádá ji, aby manžela opustila. Když jeho manželka Hana, rovněž lékařka, na jejich vztah přijde, dostanou se Rybiakovi do prudkého sporu. V Praze, kam odjel za Evou, je Rybiak zatčen, protože jeho manželka byla nalezena otrávená neznámým jedem. Eva je mezitím manželem přistižena při nevěře s novým milencem a jen prosby Evina otce a malé Evičky zabrání rozvodu. Dochází k soudu. Výpověï Rybiakova asistenta i taxikáře, který vezl Evu s Rybiakem, lékaři přitíží. Také Eva bývalého milence zradí, když pod přísahou popře jejich vztah a tvrdí, že se jí přiznal k vraždě své ženy. Na poslední chvíli zachrání obviněného bratranec jeho ženy Jiří Málek, když přinese dopis, jímž se s ním MUDr. Rybiaková loučí před svou sebevraždou. Eva, které hrozí trest za křivou výpověï, se přímo u soudu zastřelí.

================================================================

The elegant wife of a widely known Prague lawyer, Eva Plužná does not pay too much attention to her young daughter. Spoilt by her husband she flits from one lover to another. Dr. Rybiak, the owner of a sanatorium where Eva is taking treatment, falls in love with her and asks her to leave her husband. Rybiak's wife Hana, also a doctor, discovers their affair and they row violently. Rybiak is arrested in Prague, where he has gone to be with Eva, because his wife is found poisoned by a mysterious poison. Eva's husband meanwhile catches her being unfaithful with a new lover and only the pleas of Eva's father and her little daughter prevent a divorce. In court, the testimonies of Rybiak's assistant and the taxi driver who once drove Eva and Rybiak worsen Rybiak's case. Eva then betrays him by denying their liaison under oath and by claiming he admitted to her that he had murdered his wife. At the last moment Rybiak is saved by a letter which Hana's cousin Jiří Málek brings to the court; it is Hana's letter of farewell to her husband before suicide. Eva, under pain of punishment for perjury, shoots herself in the courtroom.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
JUDr.Karel Plužný

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Vlasta - vychovatelka
strážník#1
tajný
dozorce ve vězení#1



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 606 krát
vygenerovano za: 0.132 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)