Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Láska a lidé
rok natočení:1937
film: Láska a lidé / Láska a lidé (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
73 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:12:12

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Konstruktér Viktor Kovařík a automobilový závodník Jan Horn jsou blízkými spolupracovníky a zároveň dobrými přáteli. Svár mezi ně vnese až láska k téže dívce. Anna dá přednost Viktorovi a smutný Jan v prvním popudu uvažuje o naprostém přerušení jejich vzájemných styků. Podaří se mu však bolest potlačit a zůstane přítelem obou novomanželů. Tandem Horn-Kovařík se zúčastní dalšího závodu, ale má nehodu. Horn z ní vyvázne jen s lehkým zraněním, jeho kolega však zůstane připoután k pojízdnému křeslu. Viktor se se svým stavem obtížně vyrovnává, nečinnost ho zneklidňuje, především ho ale trápí, že omezuje svou mladou ženu. I když Anna nabízenou svobodu odmítá, chová se Viktor vůči ní podezíravě, a tak se Anna začne cítit lépe v Janově společnosti. Jakmile si však uvědomí, že Janovu dávnou lásku opětuje, přiměje ho, aby jejich dům přestal navštěvovat. Manžel porozumí jejímu zármutku a sám ji vyzve, aby místo něho jela Horna podpořit při závodu. V době, kdy šastná dvojice oslavuje Hornovo vítězství, ukončí Viktor svůj život.

================================================================

Design engineer Viktor Kovařík and racing-driver Jan Horn are close colleagues and also good friends. Their love for the same girl, however, places them on opposing sides. Anna shows a preference for Viktor and the distraught Jan initially tries to break up the union but he finally manages to suppress his pain and remains friends with both of them, now newly-weds. The Horn-Kovařík duo take part in another race but are involved in an accident. Horn gets away with light injuries but his colleague remains in a wheelchair. Viktor finds it difficult to come to terms with his predicament and his inactivity makes him increasingly uneasy. He is most afraid of restricting his young wife. While Anna refuses the freedom he offers her, Viktor begins acting suspiciously towards her and she finds refuge in Jan's company. After a while she realises that she is not indifferent to Jan's enduring love for her and she insists that he stop coming to visit their house. Anna's husband understands her grief and himself suggests that she goes to support Horn at a race in his stead. While the happy couple are celebrating Horn's victory, Viktor commits suicide.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sekretář Mr.Browna
vyšetřující komisař

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mechanik



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 633 krát
vygenerovano za: 0.8004 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)