Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pan otec Karafiát
rok natočení:1935
film: Pan otec Karafiát / Pan otec Karafiát (1935)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.08.2015, 07:01:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Jedinou slabost mlynáře Karafiáta - rybaření - maří splašky z nedaleké továrny na likéry paní Vaňkové. Mlynář se s ní soudí a protože se mu jeho advokát JUDr. Krása zdá neschopný, donutí jediného syna Jarku ke studiu práv. Ten sice dostuduje, ale tajně se věnuje skládání písní. Jarka se seznámí se studentkou práv Miladou. Při návštěvě Prahy zjistí otec Karafiát, že se syn nevěnuje advokacii a ve zlém se s ním rozejde. Jarka přijme místo barového hudebníka. Milada dostudovala a stává se koncipientkou v kanceláři JUDr. Krásy. Jarka i Milada se tajně milují, ale nešastnou shodou okolností se vzájemně podezírají z jiných vztahů. Proces pokračuje a Karafiát, zastupovaný právničkou Miladou, opustí ještě před koncem soudní síň. Dostane tip, kde najde syna, kterého už dlouho hledá. V baru vyslechne Jarkovu novou píseň a synovi odpustí. Milada přijde do baru se zprávou o vyhraném procesu a vysvětlí si s Jarkou nedorozumění. Otec Karafiát je nadšen - konečně bude mít v rodině opravdového advokáta. (Podle dobového popisku)
================================================================

Miller Karafiát's only indulgence - fishing - is being threatened by the spills from the nearby liqueur factory owned by Mrs Vaňková. The miller takes out court action against her and, since he believes his lawyer JUDr Krása to be incapable, insists that his only son Jarka study law. Jarka completes a law degree but writes songs in secret. During his studies Jarka makes the acquaintance of Milada, a law student. During a visit to Prague, Karafiát discovers that his son is not practising law and father and son part on bad terms. Jarka accepts a job as a bar musician. Milada finishes her studies and becomes a junior clerk in JUDr Krása's practice. Jarka and Milada are secretly in love but they suspect each other of having relationships with other people. The trial continues and Karafiát, represented by Milada, now a lawyer, leaves the courtroom before the end. He has been given a tip-off regarding the whereabouts of his son whom he has been searching for for some time. In a bar he hears Jarka's new song and he forgives him for what happened in the past. Milada comes to the bar with the news that their case has been won and she and Jarka settle their differences. Father Karafiát is overjoyed - now he'll have a real lawyer in the family after all.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitelka výrobny likérů Vaňková

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1



Film je v jazycích..
Čeština (1935)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1935)
Formát obrazu
CDS 35mm (1935)

Název
Režie
Přečteno: 278 krát
vygenerovano za: 0.08 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)