Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Le mari rêvé / Život je pes
rok natočení:1935
film: Le mari rêvé / Život je pes (1935)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
admin
film přidaný
15.11.2016, 22:13:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladý hudební skladatel Viktor Honzl marně hledá zaměstnání. Chce se otrávit, ale plyn mu byl pro neplacení účtů odpojen. V převlečení za staršího seriózního hudebního vědce získá Viktor práci v hudebním nakladatelství. Aby se mohl ucházet o Evu, dceru nakladatele Durdyse, která se mu velmi líbí, doporučí majiteli zaměstnat i svého synovce. Tím je pochopitelně on sám, ve své civilní podobě. Pro Viktora však nastanou velmi složité situace, když se v obchodě střídavě převléká za strýce a pak zase za synovce Viktora. Naneštěstí v podobě strýce připomíná Evině sestře Heleně profesora hudby Rokose, do něhož je tajně zamilovaná. Pan Durdys souhlasí se sňatkem Evy s Viktorem pouze pod podmínkou, že si zároveň strýc vezme Helenu. Aby se zasnoubil současně s oběma dívkami, je již nad Viktorovy síly, a pravda vyjde najevo. V obtížné situaci zachrání Viktora profesor hudby, který přichází Helenu požádat o ruku. Šastný otec Durdys radostně svolí k oběma sňatkům.

================================================================

Young music composer Viktor Honzl in vain looks for work. He is prevented from committing suicide by a technician of the gasworks who shortly beforehand has disconnected his gas due to past due bills. In the disguise of an older, serious, musical scholar Viktor obtains work in a music publishing house. So he may court Eva, publisher Durdys's daughter, who he likes quite a bit, he recommends to the owner that he also employ his nephew. Understandably, this is he himself, in his every-day form. For Viktor, however, this becomes an extremely complicated situation as he switches in the place of business from the clothes of the uncle and then back again from the clothes of Viktor the nephew. Unfortunately, in the appearance of the uncle Eva's sister Helena is reminded of her music teacher, with whom she has fallen in love. Mr. Durdys consents to Eva marrying Viktor but only on the condition that his uncle marry Helena at the same time. To be engaged to both girls at once is now too much for Viktor to manage and the truth comes out. In this hopeless situation Viktor is rescued by the music teacher who comes to ask for Helena's hand in marriage. The happy father joyfully agrees to both marriages.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Scénarista


Film je v jazycích..
Francouština (1935)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1935)
Formát obrazu
CDS 35mm (1935)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1935
Distributor
Československo
Kino

1935
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 299 krát
vygenerovano za: 0.1547 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)