Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Jana, das Mädchen aus dem Böhmerwald / Jana
rok natočení:1935
film: Jana, das Mädchen aus dem Böhmerwald / Jana (1935)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
26.05.2015, 15:26:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Jana je po smrti své matky nucena opustit rodnou ves, nebo její dům byl prodán. Marně hledá práci v okolí. Vysílenou dívku najde v lese mladý statkář Michael a vezme ji domů, kde hospodaří se svým starším bratrem Petrem. Jana se brzy zotaví a zůstane na statku jako hospodyně. Lehkovážný Michael ji svádí a Jana se do něho zamiluje. Michael je povolán na vojnu do Prahy, kde se oddává nevázanému životu. O peníze si píše domů a zamilovaná Jana mu je posílá ze svých úspor. Když však Michaela navštíví, přistihne ho s jinou dívkou. Zarmoucená Jana se vrátí domů. Po čase si oblíbí Petra a přijme jeho nabídku k sňatku. Brzy se jim narodí dítě a až do Michaelova návratu z vojny žijí klidným životem. Žárlivý Michael nařkne Janu z prodejnosti a zpochybní Petrovo otcovství. Po tomto obvinění Jana uteče i s dítětem a mezi bratry dojde k potyčce, při níž je Michael raněn výstřelem z pušky. Přizná pak Petrovi, že jeho nařčení bylo falešné. Petr se vydá za Janou. Naštěstí ji najde a jejich společný život může pokračovat.
================================================================

After the death of her mother Jana is forced to leave her native village, her house is sold. In vain she looks for work in the area. Young landowner Michael finds the exhausted girl in the woods and takes her home which is managed by his elder brother Petr. Jana soon recuperates and stays on at the estate as a housekeeper. The frivolous Michael seduces her and she falls in love with him. Michael is called to military service in Prague where he indulges in a dissolute life. He writes home for money and the enamoured Jana sends him some of her savings. But when Jana comes to Michael for a visit, she catches him with another woman. The desperate Jana returns home. After a while she becomes fond of Petr and accepts his marriage proposal. Soon a child is born to them and in this way they live a tranquil life until Michael's return from the military. The jealous Michael accuses Jana of venality and casts doubt on Petr's paternity. After this accusation Jana runs away with her child. A melee flares up between the brothers. Michael is wounded by a rifle shot. He confesses to Petr that his accusation was false. The Petr looks for Jana. Fortunately he finds them and their life together can go on.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
hudba k písni


Film je v jazycích..
Němčina (1935)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1935)
Formát obrazu
CDS 35mm (1935)

Název
Režie
Přečteno: 473 krát
vygenerovano za: 0.131 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)