Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Aby nebyli sami
rok natočení:1958
film: Aby nebyli sami / Aby nebyli sami (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
16.11.2016, 20:11:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
documentary
Dokumentární
info zde :

Obsah filmu:

Ovdovělému důchodci Třískovi zemřela dcera a starý pán zůstal v pavlačovém bytě na Malé Straně sám. Tíživý pocit osamění řeší pokusem o sebevraždu. V době, kdy je v nemocnici, mu v bytě uklidí soucitná holčička ze sousedství. Ta také podle adres na stole sezve bývalé Třískovy spolužáky z gymnázia. Jednoho z abiturientů zastupuje na schůzce přítel, bývalý cirkusák Lojzík Očko. Ten je přes svůj věk velmi čilý a podnikavý. Dobře si všiml Třískova hlubokého smutku a rozhodne se o něj postarat. Pan Tříska však byt, kde mu vše připomínalo bývalou rodinu, vyměnil a odstěhoval se do jiné čtvrti. Tam je mu ještě hůř a pomalu chátrá. Lojzík se však nevzdává a v doprovodu mladé ženy ze sociálního úřadu pana Třísku najde. Zavede ho do klubu důchodců a smutného pána znovu rozveselí. Pro staré lidi je totiž nejdůležitější, aby nezůstali sami.

================================================================

Daughter of the widowed pensioner Tříska has died, and the old man remains alone in a residential house flat in Prague's Lesser Town. Feeling lonesome, he attempts suicide. When in hospital, a compassionate girl from neighbourhood cleans up his flat. Using addresses found on the table, she also invites his classmates who studied with him at grammar school. At the reunion one of them is represented by a friend, a former circus artiste Lojzík Očko. Despite his age he is still quite agile and full of ideas. He has noticed Tříska's deep sorrow and decides to look after him. Nevertheless, Mr Tříska has exchanged the flat, where everything reminded him of his family, and moved to another district. There he feels even worse, and his health slowly deteriorates. Lojzík is not willing to give up, and accompanied by a young woman from the social security office he manages to find Mr Tříska. He takes him to a pensioners' club and cheers up the sad man. After all the most important thing for old people is that they should not be left alone.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 167 krát
vygenerovano za: 0.0959 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)