Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kasaři
rok natočení:1958
film: Kasaři / Kasaři (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
admin
film přidaný
15.02.2017, 20:48:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:


V továrně Sitex zabouchnul někdo omylem dveře nedobytné pokladny a v ní nejenom klíče, ale i důležitou dokumentaci, která se má druhý den projednávat na ministerstvu. Zámečníci by mohli použít autogen, ale vše papírové by shořelo. Ředitel podniku požádá o pomoc poručíka Veřejné bezpečnosti Rybáka. Ten ví o jedné možnosti. Požádá o pomoc bývalého kasaře, nyní řádně žijícího občana. Je ochoten ho v noci anonymně přivést do továrny. Vdovec Procházka byl před válkou kasařem, za války prošel koncentračním táborem, po válce si změnil jméno na Fiala a živí se poctivě. Jeho syn nemá o otcově minulosti tušení a navíc má před svatbou. Na Rybákovo naléhání nakonec Fiala s akcí souhlasí a pokladnu otevře. Za čtrnáct dní je však pokladna v noci vyloupena. Nejpodezřelejší se zdá právě Fiala. Rybák mu však věří. Fiala se vydá do Prahy za bývalými kumpány, aby zjistil pachatele. Všichni, až na Kosíka, žijí spořádaně. Kosík však loupil jinde a je zatčen. Vyšetřování prokáže nakonec Fialovu nevinu. Situaci zneužil účetní Háša, který peníze ukradl a loupež jenom fingoval. Spokojený Fiala se může v klidu zúčastnit synovy svatby.

================================================================

In the Sitex factory someone shut the door to the safe by mistake, leaving not only the keys inside but also important documents which are to be discussed the next day at the Ministry. The locksmiths could use oxyacetylene burner to open the safe but all the papers would be destroyed. The company director asks police Lieutenant Rybák for help; he knows of only one possibility. Rybák seeks help from a former safe-cracker, now a decent reformed citizen. He is willing to take him at night to the factory in secret. The widower Procházka was a safe-cracker before the War, he spent the War in a concentration camp, after the War he changed his name to Fiala and is now earning an honest living. His son has no idea about his former life and he is about to get married. At Rybák's insistence Fiala finally agrees to the job and opens the safe. Two weeks later, however, the safe is robbed during the night. Fiala is seemingly top of the list of suspects. Rybák, however, trusts him. Fiala sets off for Prague to seek out his former gang in order to find the culprit. All of them, with the exception of Kosík, are living an honest life now. Kosík, however, committed another robbery and was arrested. A subsequent investigation proves Fiala's innocence.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kostelník František Kilián

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
detektiv
tovární mistr Alois Boček
Kosíkův kumpán#1



Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 255 krát
vygenerovano za: 0.1332 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)