Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) O lidech před pultem a za ním II.Epocha
rok natočení:1958
film: O lidech před pultem a za ním II.Epocha / O lidech před pultem a za ním II.Epocha (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
10.09.2017, 09:00:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Satira
info zde :

Obsah filmu:

Muž a žena sáhnou v samoobsluze naráz po stejném zboží. Začnou se vzájemně velmi omlouvat a dávat si přednost. Děj se zastaví a lektor upozorňuje na to, že vztahy mezi lidmi nejsou vždy tak idylické. Prodavač neví, koho dříve obsloužit. Muž a žena z předchozí scénky na sebe i na něj křičí a vynucují si přednost. Potom lektor předvede jiný nešvar. Známá prodavačka v obchodu s textilem pro něj uschovala údajně vyprodané zboží. Lektor ji odmění bonboniérou a předvádí extrémní situaci, jak lidé platí za nedostatkové zboží jiným zbožím. Další scénka se odehrává v obchodě s metrovým zbožím. Vybíravá zákaznice přinutí prodavače, aby nanosil na pult všechny role s látkami. Nakonec je spokojená a požádá o 15 cm vybrané látky pro manžela na kravatu. Uštvaný prodavač se při prodeji krmí chlebem se sádlem. Manekýnka, která předvádí nové šaty, má na zádech otisk mastné dlaně.

================================================================

A man and a woman reach for the same item in a self-service shop. They start apologizing to each other and insisting that the other take it. The action is interrupted and the lecturer warns that the relationships between people are not always that idyllic. A shop assistant doesn't know who to serve first. The man and the woman from the previous scene are yelling at each other and at him and are trying to have their way. Then the lecturer demonstrates another example of abuse. A saleswoman he knows saved the apparently sold out goods for him. The lecturer returns her favour with a box of candies and thus emphasizes the idea of how the people pay with other goods for the goods in short supply. The next small scene happens in a shop selling fabrics. A choosy customer forces the salesman to bring all the rolls of material onto the counter. She is finally satisfied and asks for fifteen centimetres of the chosen material to make a tie for her husband. The exhausted salesman is eating bread with dripping while working. The model who is presenting a new dress has a mark of an oily hand on her back.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Filmová série1
O lidech před pultem a za ním - (1958÷1958)
(počet v db :3)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1958
2
1958
3
1958


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Název
Režie
Přečteno: 141 krát
vygenerovano za: 0.3881 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)