Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ruka ruku neumyje
rok natočení:1958
film: Ruka ruku neumyje / Ruka ruku neumyje (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
04.11.2018, 13:29:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladý výtvarník dostane za úkol upozornit na nástěnce na nešvary v podniku. Rozhodne se proto zobrazit kritizované situace karikaturou. Úředník Jarda Kubeš v pracovní době vyplňuje tikety sportky a rovná si svoji sbírku nálepek. Zubař Ruda si čte v ordinaci časopis a nechá pacienty trpět v čekárně. Ošetří pouze svého kamaráda Honzu Žlábka. Dělník Tonda Brtoul si rád popovídá. Konec pracovní doby dodržuje však přesně, i kdyby měl na zem upustit, co má zrovna v ruce. Uklízečka Nováková za sebou zanechá tu a tam smetí. Redaktoři nástěnky jsou v rozpacích, nejsou si jisti, zda mohou být jejich kolegové a přátelé takto kritizováni. Komentátor je však ironicky upozorní na účel nástěnky. Karikatury proto na nástěnce zůstanou.

================================================================

A young artist is given the task of using the notice board to warn about abuse inside the company. He decides to depict the criticized situations in caricature. Office-clerk Jarda Kubeš is filling up lottery tickets and arranging his label collection during his working hours. Dentist Ruda reads a magazine in his consulting room, leaving his suffering patients waiting. The only one he treats is his friend Honza Žlábek. Worker Tonda Brtoul likes to talk. However, he strictly respects the end of working hours, even if this means that he has to drop whatever he is holding in his hands at that moment. Cleaner Nováková leaves rubbish behind her here and there. Notice board editors are hesitating to accept the work; they are not sure if their friends and colleagues can be criticized in such ways. The speaker, however, ironically reminds them what the purpose of the notice board is and the caricatures remain put.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pacient Honza Žlábek



Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Název
Režie
Přečteno: 157 krát
vygenerovano za: 0.0678 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)