Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) V šest ráno na letišti
rok natočení:1958
film: V šest ráno na letišti / V šest ráno na letišti (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
06.01.2019, 17:25:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

Pepíček Dušek vítá se svou pionýrskou skupinou na ruzyňském letišti zahraniční delegáty, kteří přes Prahu letí do Moskvy na VI. mezinárodní festival mládeže. Připlete se s cestujícími do letadla. Než se mu podaří vystoupit, letadlo vzlétne a Pepíček přistane v Moskvě. Na letišti si všimne zapomenutého kufříku. Chce ho předat majiteli, ale ocitne se v chumlu sovětských pionýrů a je s nimi odvezen do města. Tady se seznámí s ruským chlapcem Míšou a s jeho pomocí hledá záhadného pana Bláhu, kterému podle jmenovky zavazadlo patří. Kufřík se náhodně otevře a podle jeho obsahu se chlapci domnívají, že Bláha musí být diverzant. Při jeho pronásledování jsou Pepíček a Míša svědky mnohonárodnostního festivalového dění. Po českém chlapci je vyhlášeno pátrání. Podle popisu v rozhlase Pepíčka pozná taxíkář a odveze oba hochy na letiště. Cestou zahlédnou Bláhu, který vystupuje v československém programu jako eskamotér. Záhada jeho kufříku je vyřešena. Pepíček se letadlem TU-104 vrátí domů ještě před příchodem rodičů a bratra.

================================================================

At the Ruzyně airport, Pepíček Dušek and his group of young pioneers welcome the foreign delegation travelling through Prague to join the 6th International Youth Festival in Moscow. He mixes with the travellers and gets onto their plane by accident. Before he manages to get off, the plane takes off and Pepíček lands in Moscow. He notices a forgotten suitcase on the airport platform. He wants to return it to the owner but he finds himself in a crowd of Soviet pioneers and is taken to the city with them. There he meets the Russian boy Míša and with his help searches for the mysterious Mr Bláha, who, judging by its label, should be the owner of the suitcase. The suitcase opens by accident and the boys conclude from its contents that Bláha must be a diversionist. Trying to trace him, Pepíček and Míša witness the happenings of the multinational Festival. There is a search for the Czech boy. A taxi-driver recognizes Pepíček from a radio description and drives both boys to the airport. On their way, they notice Bláha performing as a juggler in the Czechoslovak programme. The secret of his suitcase is explained. On a TU-104 plane, Pepíček returns home even before his parents and brother arrive.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 119 krát
vygenerovano za: 0.0973 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)