Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Touha
rok natočení:1958
film: Touha / Touha (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
admin
film přidaný
06.12.2018, 21:55:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

O chlapci, který hledal konec světa Je jaro a malý Joska s kamarády hledá konec světa. Zvídavě pozoruje zázraky přírody a čeká, až tatínek přiveze maminku s čerstvě narozenou sestřičkou. I když si sestřičku představoval ve svém snu jinak, přivítá maminku kyticí petrklíčů.

Lidé na zemi a hvězdy na nebi V horkém létě se mladičká Lenka seznámí s třicetiletým Janem. Jan má za sebou již zklamání, ale Lenka věří, že jí život dá všechno, co si přeje.

Anděla Stárnoucí Anděla pracuje v hospodářství sama. Jen o žních jí každý rok pomáhá Michal, který ji má rád a chce se s ní oženit. Anděla ho vytrvale odmítá. Po žních musí nemocná Anděla do nemocnice. Na podzim se zesláblá vrátí domů, ale svůj postoj k Michalovi a zemědělskému družstvu nezmění. Bude se dál dřít sama.

Maminka Šedesátiletá učitelka Hynková žije sama v rodinné vilce. Dospělí synové mají své vlastní životy a matku navštěvují jen občas. Maminka onemocní a zemře. Po pohřbu procházejí synové zimní zahradou a vzpomínají na mládí.

================================================================

O chlapci, který hledal konec světa It is spring and little Joska and his friends are looking for the end of the world. He observes the miracles of nature with admiration and waits for his father to bring his mother home with his new-born sister. He imagines the sister differently in his dream but he still welcomes his mother with a bunch of primroses.

Lidé na zemi a hvězdy na nebi Young Lenka meets the thirty year old Jan one hot summer. Jan has already lived through disappointments but Lenka believes that life will give her everything she wants. Anděla Anděla is getting old, working on the farm all by herself. At harvest time each year Michal, who loves her and wants to marry her, comes to help her out.

Anděla keeps refusing him. When the harvest is over Anděla is sick and has to go to hospital. She returns home weakened in the autumn but doesn't change her attitude towards Michal and the farming cooperative. She will keep on toiling on her own.

Maminka Sixty year old teacher Hynková lives alone in a small family villa. Her grown-up sons have their own lives and visit their mother only occasionally. The mother falls ill and dies. After the funeral, the sons take a walk in the winter garden and remember their youth.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1958)
(1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Němý (1927)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 141 krát
vygenerovano za: 0.0963 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)