Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Smrt v sedle
rok natočení:1958
film: Smrt v sedle / Smrt v sedle (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
08.11.2018, 22:38:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Western
Western
info zde :

Obsah filmu:

Tomáš se ve státním hřebčíně připravuje s dalšími chlapci na povolání žokeje. Rád čte kovbojky a rodokapsy a je pro tuto svou vášeň terčem posměchu svých druhů i hezké Věry, dcery trenéra Mikoty. Tomáš hledá útočiště u stárnoucího žokeje Kosiny, s obdivem naslouchá jeho vyprávění o staré slávě žokejů. Netuší, že Kosina musel opustit závodní dráhu pro podvody a že i nyní hledá cesty, jak lehce přijít k penězům. Chlapci a Věra se rozhodnou vyléčit Tomáše z blouznění o Divokém západě. V převlečení za kovboje a s kašírovanými revolvery přepadnou Tomáše v rokli. Tomu se podaří uniknout. Na útěku nalezne bezvládné tělo účetního Šulce, který přivážel peníze na mzdy. Dva neznámí muži využili rozruchu při "přepadení" a účetního oloupili o brašnu s penězi a zabili. Neblahá událost otevřela Tomášovi oči. Začne podezřívat Kosinu a tajně ho stopuje. Z úkrytu sleduje hádku Kosiny a jeho společníka o kořist. Společník nakonec Kosinu zastřelí. Tomáš vraha, jímž byl číšník Vaníček, sleduje na koni, vezme mu brašnu a pomůže při jeho dopadení.

================================================================

On the state stud-farm, Tomáš is preparing to become a jockey together with other boys. He loves to read cowboy stories and Western pulp magazines and his passion makes him a laughing-stock of his friends and pretty Věra, couch Mikota's daughter. Tomáš looks for refuge with ageing jockey Kosina and listens in admiration to his tales of old jockey glory. He doesn't suspect that Kosina had to leave the racecourse because of fraud and that he is still looking for ways to get easy money. The boys and Věra decide to heal Tomáš of his ravings about the Wild West. Dressed up as cowboys and with fake guns, they attack Tomáš in a gorge. Tomáš manages to escape. Running away, he discovers the lifeless body of accountant Šulc who was bringing in the wages. Two anonymous men used the fuss around the "attack" to steal the bag of money from the accountant and to kill him. The sad event opens Tomáš's eyes. He begins to be suspicious of Kosina and starts following him. From a hide-out he witnesses a quarrel between Kosina and his accomplice about the booty. The accomplice finally shoots Kosina dead. Riding on his horse, Tomáš follows the murderer, waiter Vaníček, takes the bag from him and helps with his arrest.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
Technický scénář


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
2.35 : 1 (1958)
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 182 krát
vygenerovano za: 0.2236 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)