Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vstup zakázán
rok natočení:1958
film: Vstup zakázán / Vstup zakázán (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
77 min.
přidal
admin
film přidaný
26.03.2018, 21:04:23

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Rok 1950. Jednotky Pohraniční stráže jsou posilovány nováčky. Jeden z nich, nezkušený mladík doprovází na hlídce unaveného staršinu. V hlubokém sněhu zahlédnou stopy lyžařských bot, které vedou od hranic. Nejprve sledují oba muži stopu na koních, ale pak musejí pokračovat pěšky. Vypukne sněhová vánice. Starší pohraničník je houževnatý a pomáhá ze všech sil mladšímu kolegovi. Pak je oslepující sníh rozdělí. Staršina už několik dní nespal a začíná ztrácet vědomí. Probudí ho výstřely. Nalezne mladého kolegu postřeleného a dovleče ho do osamělého domu, kde žije mladá žena. Od ní se dozví o cizím muži, který se jí vyptával na cestu. Mladý pohraničník umírá. Staršina s vypětím posledních sil doběhne na nádraží a naskočí do vlaku. Zde objeví jediného cestujícího. Když ho legitimuje, zdá se vše v pořádku. Zkušenost však nutí pohraničníka k obezřetnosti. Vzápětí dojde mezi oběma muži k zápasu. Záškodník vytáhne zbraň, ale nakonec je to on, kdo prohrává.

================================================================

The year is 1950. The border guards' troops are reinforced with new recruits. One of them, an inexperienced boy, accompanies a tired sergeant-major on watch. In the deep snow, they see the tracks of ski shoes leading from the border. At first, the two men follow the tracks on their horses, but then they have to continue on foot. A snowstorm breaks out. The older border guard is stocky and strong, and helps the young colleague. Then the blinding snow separates them. The sergeant-major hasn't had any sleep for several days and he begins to lose consciousness. He is awakened by shots. He finds his young colleague shot and wounded and drags him to a lonely house where a young woman lives. He finds out from her about a strange man who asked her for directions. The young border guard dies. The sergeant-major, at the end of his strength, reaches the railway station and jumps onto a train. Here he finds a solitary passenger. When he checks his papers everything seems all right. But his experience makes the guard cautious. Finally the two men have a fight. The saboteur pulls out his gun but it is he who loses in the end.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Název
Režie
Přečteno: 144 krát
vygenerovano za: 0.5417 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)