Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Útěk ze stínu
rok natočení:1958
film: Útěk ze stínu / Útěk ze stínu (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
admin
film přidaný
05.01.2019, 22:41:24

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Marta Koutová touží stát se klavíristkou. Když však lékárna jejího otce přejde pod státní správu, její sen se rozplyne. Zatrpklý otec si totiž nepřeje, aby pobírala stipendium. Kout nese těžce, že přišel o lékárnu, a Martinu budoucnost chce zajistit aspoň jejím sňatkem s bohatým Karlem. Marta se však seznámí s kresličem Jirkou a přes otcův odpor se za něho provdá. Jirka studuje při zaměstnání a na ženu nemá čas, takže mladé manželství se po několika měsících od svatby ocitne v hluboké krizi. Ta se ještě prohloubí, když Jirka po skončení studia musí nastoupit na pracoviště mimo Prahu. Osamělá Marta se odstěhuje zpátky k otci a několikrát se sejde s Karlem. Jirka se o těchto setkáních dozví a žádá Martu o schůzku. Místo ní však přijde Kout a Jirkovi bez Martina vědomí oznámí, že ho dcera už nechce vidět. Marta trpně přijímá Karlovo dvoření, ale po společně stráveném víkendu v Karlových Varech pozná jeho špatný charakter. Rozjede se za Jirkou, jehož stále miluje, ale ten ji odmítne. Zoufalá Marta se pokusí o sebevraždu. Manželé se smíří v nemocnici a otec jim už v jejich lásce nebrání.


================================================================

Marta Koutová longs to become a pianist. But when her father's pharmacy is taken over by the state her dream dissolves. Her embittered father doesn't wish her to receive a scholarship. Kout takes it hard that he lost his pharmacy and wants to secure Marta's future by marrying her to the rich Karel. But Marta meets draughtsman Jirka and marries him against her father's will. Jirka studies and works at the same time and has no time for his wife so the young marriage goes into deep crisis several months after the wedding. The crisis becomes even deeper when Jirka has to take a job outside Prague after finishing his studies. Marta is lonely and moves back with her father and even meets with Karel a few times. Jirka finds out about this and asks Marta to meet him. However, Kout comes to this meeting instead of her, telling Jirka without Marta's consent that his daughter doesn't want to see him any more. Marta passively accepts Karel's attention but after a weekend spent together in Karlovy Vary she gets to know his bad side. She runs back to Jirka whom she still loves but he refuses her. In despair, Marta tries to kill herself. Later on in the hospital the couple finally reconcile and the father stops interfering with their love.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
promotor



Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 125 krát
vygenerovano za: 0.0973 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)