Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hlavní výhra
rok natočení:1958
film: Hlavní výhra / Hlavní výhra (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
04.02.2017, 08:32:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Franta a Alena mají před svatbou a společně střádají na zařízení bytu. Franta vyhraje v loterii Spartaka a stane se středem zájmu svých kolegů. I jeho nadřízený Ptáček se k němu chová vlídně. Frantu čeká celá řada nepříjemností. Musí platit pokutu, zmešká vlastní svatbu i schůzku s Alenou. On i Alena musí absolvovat řidičský kurz. Franta také marně shání garáž a proto na radu kamaráda Pavla zaparkuje auto v odstaveném stěhovacím voze, ale vůz je opraven a odjíždí. Přitom vypadne Spartak se spícím Frantou na silnici. Ptáček přenechá Frantovi dočasně garáž s podmínkou, že odkoupí a vyveze vrak, který je tam uložen. Pavel Frantovi předvede, jak je snadné pomocí auta navazovat známosti s děvčaty a Alena se urazí. Franta se nemůže zbavit vraku a spolu s Pavlem a Ptáčkem se rozhodnou vyvézt ho za Prahu. Pavel toho využije k tomu, aby Alenu s Frantou smířil. Konečně se koná na Staroměstské radnici svatba. Novopečená řidička Alena usedá za volant a oba manželé odjíždějí vstříc společnému životu.

================================================================

Franta and Alena are getting married and saving together to furnish their apartment. Franta wins a Spartak car in a lottery and becomes a star with his colleagues. Even his superior Ptáček is treating him kindly. However, Franta is going to have a whole series of difficulties. He has to pay a fine, he comes too late to his own wedding and to his date with Alena. They both have to pass their driving test. Franta is looking for a garage and parks his car in a laid up removal van at his friend Pavel's suggestion. However, the van is put back on the road and leaves. As it leaves the Spartak falls off onto the road with the sleeping Franta inside it. Ptáček lets Franta use his garage for a while, under the condition that he buys and clears away the wreck that is dumped there. Pavel demonstrates to Franta how easy it is to make acquaintances with girls when you have a car and Alena gets offended. Franta can't get rid of the wreck, and, together with Pavel and Ptáček, he decides to drive it out of Prague. Pavel uses this to help Franta make it up with Alena. Finally, there is a wedding in the Old Town Hall. Having passed her test Alena sits behind the wheel and the married couple drive into their new life together.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hlídač parkoviště na Hubertusu
majitel Ify Říha



Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Název
Režie
Přečteno: 216 krát
vygenerovano za: 0.0844 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)