Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hořká láska
rok natočení:1958
film: Hořká láska / Hořká láska (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
06.02.2017, 18:42:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Mladý hospodář Václav Marunáč se těžce zranil, když se splašili koně. Z nemocnice se vrací v sádrovém krunýři a s mizivou nadějí na uzdravení. Všechna dřina zbyla na jeho starého otce a ženu Hedviku, které pomáhá syn Vašík. Otec povolá na výpomoc z města mladšího syna Jakuba. Hedvika má na statku nerovnoprávné postavení a obává se, že bude ohroženo Vašíkovo dědictví. Je proto zaskočena Jakubovou pozorností. Jakub má s otcem spory, které vrcholí jeho účastí na schůzi družstva. Při těžké práci se Hedvika s Jakubem začínají sbližovat a Václav cítí, že se mu žena odcizuje. Jakub je k Hedvice pozorný a věnuje jí k narozeninám šátek. Hedvika šátek schová, ale mučivá žárlivost přinutí Václava vstát z lůžka a šátek najde. Vyděšená Hedvika stojí nečekaně proti Václavovi, náhle však Václav umírá. Po jeho smrti se vztah Hedviky a Jakuba změní. Hedvika má výčitky svědomí, je chladná a nepřístupná. Oba už pracují v družstvu, ale Jakub se rozhodne pro návrat do města a přichází se s Hedvikou rozloučit. Teprve pak si Hedvika uvědomí, že by Jakuba ztratila. Oba si padnou do náruče.

================================================================

Young farmer Václav Marunáč hurt himself badly when the horses bolted. He is returning from the hospital in a plaster cast and with a minimal chance for recovery. All the hard work falls on his old father and his wife Hedvika who is helped by her son Vašík. The old father calls for his younger son Jakub, who lives in the city, to help. Hedvika's legal right to the estate is unsure and she is worried that Vašík's inheritance will be in danger. She is surprised when she notices Jakub paying her attention. Jakub has disputes with his father which culminate in him taking part in the cooperative meeting. Hedvika and Jakub are getting closer through the hard work and Václav feels that his wife is drifting away from him. Jakub is very attentive to Hedvika and gives her a scarf for her birthday. Hedvika hides the scarf, but tormented by jealousy Václav gets up from his bed and he finds the scarf. Frightened Hedvika is unexpectedly confronted by Václav, but suddenly Václav dies. Hedvika and Jakub's relationship changes after Václav's death. Hedvika feels guilty, she is cold and unapproachable. They both already work in the cooperative but Jakub decides to return to the city and comes to say goodbye to Hedvika. It is only then that Hedvika realizes that she will lose Jakub.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
chalupník Havlasa

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
správce statku Kosil



Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Název
Režie
Přečteno: 175 krát
vygenerovano za: 0.7967 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)