Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tenkrát o vánocích
rok natočení:1958
film: Tenkrát o vánocích / Tenkrát o vánocích (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
81 min.
přidal
admin
film přidaný
05.12.2018, 21:23:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Dva dny před Štědrým večerem roku 1944 dobude prapor kapitána Hlouška podhorskou vesnici. V prostoru je klid, z německých pozic se z reproduktorů line vánoční a klasická hudba. Vojáci by rádi oslavili Vánoce společně s vesničany. Proti tomu je kategoricky podporučík Jílek, který byl k útvaru právě převelen. Jílek je strohý člověk, o jeho minulosti kolují divné zvěsti a tak všichni přijímají jeho rozkazy s nedůvěrou. Vojákům se nakonec podaří postupně získat pro vánoční oslavu ve vesnici souhlas všech důstojníků. Rozhodnout musí kapitán Hloušek. Ten připravuje průzkum nepřátelských pozic, při němž je raněn četař Benko. Záchranné družstvo ho dopraví do bezpečí. Při této akci ozáří vojáky německý světlomet, ale přesto nepadne jediný výstřel. Hloušek dá souhlas k oslavě Vánoc, Jílek však odmítne opustit zákopy a s ním tam zůstane druhá rota. Během hlučných příprav náhle Hloušek pochopí smysl vysílané hudby. Ihned dá rozkaz připravit se k boji. Zanedlouho začne německý útok, Hlouškovi se podaří jej se svými vojáky odrazit.

================================================================

Two days before Christmas Eve in 1944, Captain Hloušek's battalion conquests a foot-hill village. Everything is peaceful, the sounds of Christmas and classical music are pouring out of loudspeakers from the German positions. The soldiers would like to celebrate Christmas together with the villagers. Lieutenant Jílek who has just recently taken over command of the regiment is flatly against this. Jílek is a strict man and there are strange rumours being spread about his past so the soldiers don't trust his commands. They finally manage to gradually win consent from the officers for a Christmas celebration in the village. Captain Hloušek has to make the final decision. He is preparing a survey of the enemy's positions during which Sergeant Benko is wounded. The rescue team transports him to safety. The German search-lights catch the soldiers during this action but not a shot is fired. Hloušek agrees to the Christmas celebration. Jílek, however, refuses to leave the trenches and the second company stays with him. In the midst of the noisy preparations, Hloušek suddenly realizes the meaning of the German's music. He immediately gives orders to prepare for battle. Soon after the German attack begins but Hloušek and his soldiers successfully ward it off.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Technický scénář

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Karlíček

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vojín intendant Vondráček



Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 122 krát
vygenerovano za: 0.0948 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)