Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) U svatého Antoníčka
rok natočení:1933
film: U svatého Antoníčka / U svatého Antoníčka (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
admin
film přidaný
21.11.2010, 19:36:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

Hudební skladatel Jaroslav Urban jezdí po vesnicích a čerpá z lidové hudby inspiraci pro vlastní tvorbu. Při jedné cestě uvidí půvabnou Helenu Atkinsonovou, rozjede se za ní a na návsi přejede husu. Rázná starostova dcera Marina ho zavře do kůlny, kde je už malíř Voborný za stejný prohřešek. Oba přátelé jsou hosty známého malíře Boreckého. Právě za ním jede Helena, žena milionáře z USA, aby koupila jeho obrazy. Urban se do ní zamiluje a to těžce nese Vlasta, dcera Boreckého, které se Jaroslav líbí. Za Boreckým přijede redaktor Blok, aby s ním natočil rozhovor. Zalíbí se mu Marina. Všichni se chystají na slavnou pou ke sv. Antoníčkovi. Tam se vyřeší všechny milostné zápletky. Helena dostane zprávu, že je rozvedená, a může opětovat lásku skladatele Urbana. Voborný se sblíží s Vlastou a Marina dostane od Bloka na důkaz lásky pouové srdce.

================================================================

Composer Jaroslav Urban travels through country villages and finds inspiration for his music in folk music. On one journey he meets the attractive Helena Atkinsonová; he drives off to see her but runs over a goose in the village square. The mayor's daughter Marina briskly locks him in the shed for his crime. A painter Voborný is in prison for the very same offence. Both friends are guests of the famous painter Borecký. Helena, the wife of an American millionaire, is there to buy paintings from Borecký. Jaroslav falls helplessly in love with Helena, which upsets Borecký's daughter Vlasta who has taken a shine to him. An editor Blok comes to see Borecký to record an interview with him. He takes a liking to Marina. Everyone gets ready for the pilgrimage to St Anthony. There all the romantic entanglements are all cleared up. Helena receives word of her divorce so she is free to return Jaroslav's feelings. Voborný gets intimate with Vlasta, and Blok gives Marina a pilgrimage heart as a token of his love.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Střih
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Josífek



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1933
Distributor
Československo
Kino

1933
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 1140 krát
vygenerovano za: 1.1381 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)